"Levits nenāks ārā, jo viņš nedzīvo Rīgas pilī!" Sociālo tīklu lietotāji apspriež protestu pret "obligāto vakcināciju" (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Trešdienas vakarā Vecrīgas apkārtnē sapulcējās vairāki tūkstoši piketētāju, lai protestētu "pret obligātu vakcināciju" pret Covid-19. Šāds cilvēku skaits pārsniedza pašlaik protesta akcijās maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, līdz ar to protestētājus pieskatīja liels skaits policistu. Cilvēku pūlis neievēroja ne distances, ne sejas masku lietošanas prasības, kā to paredz esošie epidemioloģiskie noteikumi, ziņo likumsargi. Tikmēr sociālo tīklu lietotāji mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījās pārdomās par redzēto protestos.

Jau ziņots, ka trešdienas vakarā Vecrīgā sapulcējās vairāki tūkstoši piketētāju, lai protestētu "pret obligātu vakcināciju" pret Covid-19. Šāds cilvēku skaits pārsniedza pašlaik protesta akcijās maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu, līdz ar to protestētājus pieskatīja liels skaits policistu. Cilvēku pūlis neievēroja ne distances, ne sejas masku lietošanas prasības, kā to paredz esošie epidemioloģiskie noteikumi.

Lai arī protestētāju pūlī regulāri bija dzirdami arī radikāli aicinājumi, asi konflikti ar policistiem netika novēroti.

Uz trešdienas protesta pasākumu mudināja ierasties Saeimas opozīcijas deputāts Aldis Gobzems (LK), kurš savu politisko darbību pašlaik pamatā balsta uz Covid-19 jautājumiem. Pasākuma pievienojās arī topošās Šlesera partijas aktīvisti, kā arī atbalstu pauduši savulaik valdošajā koalīcijā pārstāvētās, bet vēlāk faktiski izirušās un no valdības izslēgtās partijas "Par cilvēcīgu Latviju" politiķi.

Sākotnēji protesta akciju rīkošanai bija iesniegti trīs pieteikumi, vēlāk tie tika atsaukti, bet līdz otrdienas pēcpusdienai viens no pieteikumiem bija atjaunots un iesniegts vēl otrs piketa pieteikums.

Savukārt Valsts policija aicināja uz pasākumu nedoties, jo saskata tajā augstu provokāciju un vardarbības eskalācijas risku. Policija aicināja pasākuma organizatorus atteikties no cilvēku pulcināšanas. Konstatējot, ka tiek pārkāpti epidemioloģiskie drošības noteikumi vai tiek izdarīti citi pārkāpumi, policija solīja būt gatava operatīvi reaģēt notikuma vietā. Turklāt pārkāpumi tiek fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem, un pārkāpējiem tiks piemēroti bargi sodi.

Likumsargi pirms protesta atgādināja, ka gadījumā, ja radīsies situācijas eskalācija, tiks vērtēta tā iniciatora atbildība. Tāpēc VP vērsās pie pasākuma iniciatora, brīdinot nepulcināt uz to iedzīvotājus. Visi pasākuma organizētāji ir identificēti un tika brīdināti, ka gadījumā, ja tiks pārkāpti epidemioloģiskie ierobežojumi un tiks konstatēti sabiedriskās kārtības pārkāpumi, viņiem par to nāksies atbildēt likumā paredzētajā kārtībā.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu