Visstraujāk ūdens līmenis upēs kāpj Kurzemē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielupe pie Majoriem.
Lielupe pie Majoriem. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka nokrišņu ietekmē daudzās Latvijas upēs paaugstinās ūdens līmenis. Pēc trešdienas lietavām tas straujāk kāpis Kurzemē.

Lielā daļā upju ūdens līmenis svārstās dažu centimetru robežās, bet Dubnas lejtecē ūdens līmenis šonedēļ paaugstinājies par aptuveni 35 centimetriem (cm), tās pietekā Ošā pie Kūleniekiem - par 55 cm.

Ievērojamāks ūdens līmeņa kāpums sācies Kurzemes upēs. Pēdējā diennaktī Durbē pie Cīravas un Užavā pie Tērandes ūdens līmenis cēlies par 40 cm. Citās novērojumu stacijās reģistrēts mazāks ūdens līmeņa kāpums.

Hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis upēs turpinās paaugstināties, straujāk valsts rietumdaļas upēs. Vietām iespējama palieņu applūšana. Atsevišķos upju posmos ūdens līmenis svārstīsies, bet mazākajās austrumdaļas upēs pazemināsies.

Ūdens temperatūra ezeros, vairumā upju un piekrastes lielākajā daļā ir +15..+20 grādi, bet Mērsragā un Rojā ūdens temperatūra Rīgas līcī pazeminājusies līdz +9 grādiem.

Jau ziņots, ka trešdien lielākais nokrišņu daudzums bija 34 milimetri Liepājā un 45 milimetri Ventspilī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu