VIDEO ⟩ Nepiedodama kļūda apdraud MMA cīkstoņa dzīvību - tiesnese atļauj žņaugt cīkstoni, kurš jau ilgāku laiku ir bezsamaņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Neglīta epizode norisinājās aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā jaukto cīņas mākslu (MMA) cīņu šovā "EFC 88", kas norisinājās Dienvidāfrikas pilsētā Johannesburgā.

Vienā no vakara cīņām tikās vieglākā svara cīkstoņi Hulio Plathiess un Teboho Ntene. Cīņu ar sāpju paņēmienu jau pirmajā raundā uzvarēja Plathiess, bet plašāku uzmanību pievērsa oktagona tiesneses novēlotais lēmums cīņu apturēt.

Aptuveni pirmā raunda pusē Plathiess savu pretinieku bija dabūjis parterī un strādāja pie sāpju paņēmiena "meklēšanas". Pavisam drīz Plathiesa roka jau bija zem pretinieka kakla un viņš uzsāka žņaugšanas paņēmienu.

Ntene vismaz pusminūti drošsirdīgi cīnījās pretim, lai gan no šādas situācijas izbēgt ir teju neiespējami. Tomēr, kad līdz raunda beigām bija atlikušas divas minūtes un 57 sekundes Ntenes pretestība izsīka un bija skaidrs, ka cīkstonis beidzot bija zaudējis samaņu. 

Labākie oktagona tiesneši nekavējoties konstatē, ka žņaugtais cīkstonis ir zaudējis samaņu, bet šajā duelī tiesnese Plathiesam pretinieku atļāva žņaugt vēl aptuveni 13 sekundes, kas, protams, var būt dzīvībai bīstami.

Kopumā Plathiesa žņaugšanas paņēmiens ilga 52 sekundes. Šajā laika periodā cīņu, iespējams, apturēt varēja vairākkārt.

Dienvidāfrikas MMA komiteja pēc cīņas nāca klajā ar paziņojumu, ka šo epizodi izskatīs no visiem iespējamiem leņķiem, lai pieņemtu lēmumu par tiesneses potenciālu atstādināšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu