VIDEO ⟩ "Noslaucīja visu, kas pagadījās ceļā!" Dārzciemā šoferis nesavalda spēkratu un ietriecas daudzstāvu mājas sienā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Negadījums piemeklējis Vietalvas ielā dzīvojušos Dārzciemā, kur vieglās automašīnas "Nissan" šoferis izbrauca cauri sētai un ietriecās daudzstāvu nama sienā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Apskatot posmu, ko ārpus mašīnām paredzētā ceļa nobrauca "Nissan" šoferis, grūti iedomāties, kā vispār viņš varēja kaut ko tam līdzīgu dabūt gatavu.

Autovadītājs, kurš nespēja savaldīt savu spēkratu, pa ietvi un zālienu palēkdamies lidoja apmēram četrdesmit metrus, no sava ceļa noslaukot betona stabu un zarus. Visticamāk, auto brauktu vēl tālāk, ja priekšā nepatrāpītos piecstāvu nama fasāde.

Attiecīgie kadri, kas redzami "Degpunktā" sižetā, nofilmēti īsi pēc avārijas, notikuma vietā vēl nebija paspējuši ierasties operatīvie dienesti, tos tikai tobrīd sauca pārbiedētie iedzīvotāji.

Normunds bija viens no tiem, kas pirmais sadzirdēja aizdomīgu un skaļu blīkšķi, taču viņam ne mirkli neesot ienācis prātā, ka varētu notikt kas tāds.

"Man liekas, ka cilvēks bija nedaudz neadekvātā stāvoklī, jo viņš iebrauca mājas sienā, sākotnēji sēdēja sava mašīnā, es jau nodomāju, varbūt iestājās bezsamaņa. Pie viņa pienāca cilvēki, piedāvāja palīdzību, bet viņš no tās atteicās. Teica, nē un dzina cilvēkus projām, taisīja ciet mašīnas durvis," stāstīja mājas iedzīvotājs Normunds.

Viņš atceras, ka avārijas brīdī spēcīgi lija lietus, tāpēc ārā nebija daudz cilvēku, kas varēja kļūt par potenciālajiem avārijas upuriem, laimes krekliņā dzimis kāds nepilngadīgs puisis, kurš vienīgais ar skrejriteni braucis pa trotuāru un veiksmīgas apstākļu sagadīšanās dēļ nenonāca zem "Nissan" riteņiem.

"Puisis ar skrejriteņi, bija netālu. Viņš visu laiku pēc tam tur stāvēja. Tieši gar viņu nobrauca. Es vēl kliedzu, jautāju vai ar viņu ir viss kārtībā? Paldies dievam, lija lietus. Adekvāts cilvēks nevarētu to izdarīt. Vai nu kaut ko lietojis, vai nu ir kaut kādas veselības problēmas, jo savādāk tas nav iespējams. Turklāt tajā pagriezienā ir ātruma ierobežojums – 30 kilometri stundā, jo blakus ir skola. Te ir ierobežojums, nedrīkst tā traukties. Viņš laikam brauca ar 70 kilometriem stundā, varbūt pat 100," atcerējās Normunds.

Komunikāciju ar nerunīgu "Nissan" šoferi uzsāka ceļu policisti, bet drīz vien saruna turpinājās ātrās palīdzības mikroautobusā, jo bija skaidrs, ka ar vadītāju kaut kas nav kārtībā, turklāt bija gūtas traumas un nepieciešama hospitalizācija. Informācija par to, ka avārija izraisīta alkohola apreibumā, neguva apstiprinājumu, bet tiks pārbaudīta versija par stūrēšanu citu apreibinošu vielu iespaidā.

"Ceļu satiksmes negadījumā cieta automašīnas vadītājs un ar gūtajām traumām tika nogādāts medicīnas iestādē. Iespējams, personai bija veselības problēmas, bet policija turpina skaidrot notikušā apstākļus," komentēja policijā.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu