Pirmo reizi siltu ēdienu saņēmuši uz Latvijas-Baltkrievijas robežas "iesprūdušie" migranti, ziņo ReTV (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē.
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē. Foto: Evija Trifanova/LETA

Uz Latvijas-Baltkrievijas robežas vairāk kā nedēļu “iesprūdusī” cilvēku grupa šodien pirmo reizi saņēmusi siltu ēdienu. To piegādā Latvijas puse, ziņo ReTV.

"Lielākais ir tas, ka mēs ļoti operatīvi esam saorganizējuši tagad arī silto ēdienu, kas tiks piegādāts jau šodien. Organizējās jau un vienreiz dienā būs silts ēdiens, pateicoties ļoti labai sadarbībai ar visām NVO un koordinācijai ar robežsardzi," saka Egils Grasmanis, organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" dibinātājs.

Organizācijas vadītājs arī atklāj, ka ar viņiem ir sazinājušies šo cilvēku radinieki, cenšoties sniegt palīdzību viņu tuviniekiem. Palīdzības sniegšanu apgrūtina viņu atrašanās vieta.

"Ar mums sazinās šo cilvēku radinieki, kas dzīvo Eiropā, un prasa konta numuru, uz kurieni ziedot, lai palīdzētu. Atsaucās arī organizācijas no NVO sektora. Šobrīd izskatās, ka viss raiti notiek, lai uzlabotu vismaz apstākļus, kādos viņi tur ir," pauž Egils Grasmanis.

Organizācija ik dienas saņem jaunu informāciju par cilvēkiem, kuri uzturas robežas teritorijā, kā arī viņiem ziņo šo personu radinieki.

"Ir informācija par pazudušu 16 cilvēku grupu, vecāki uztraucas, kur viņi ir. Un otrs, ka bija informācija vakar, ka ir grupa ar sīriešiem, pret kuriem diezgan brutāli apgājās Baltkrievijas puse un kuri arī atrodas kaut kur mežā šobrīd, bet mums nav ar viņiem kontaktu.

Skaidrs, ka šeit ir ļoti daudz dezinformācijas risku, bet šie cilvēki, kuriem mēs šobrīd palīdzam - mums nav nekāda pamata apšaubīt, ka tas nav pa īstam," stāsta Egils Grasmanis.

Joprojām gan ir jautājums - kas notiks tālāk ar šiem cilvēkiem? Kamēr nav skaidras atbildes, organizācija aicina palīdzēt palīdzēt Latvijas pierobežā "iestrēgušajiem" cilvēkiem, ziedojot siltam ēdienam.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu