Paziņotas Latvijas sieviešu basketbola izlases pretinieces EČ kvalifikācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlase.
Latvijas sieviešu basketbola izlase. Foto: Latvijas Basketbola savienība

Piektdien, 20. augustā, oficiālā izlozē tika noskaidrotas Latvijas sieviešu basketbola izlases pretinieces Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Latvijas basketbolistēm būs jātiekas ar Zviedrijas un Izraēlas valstsvienibām.

Šīs trīs izlases tika ielozētas J apakšgrupā.

Latvijas basketbolistes ar zviedrietēm tikušās 16 reizes, pēdējo no tām 2019.gada Eiropas čempionāta astotdaļfinālā, kur ar 77:62 pārākas bija pretinieces. Latvietes Zviedriju uzvarējušas tikai trīs reizes.

Savukārt pret Izraēlu Latvija uzvarējusi piecās no sešām spēlēm, tiesa, pēdējā tikšanās bija 2010.gadā, kad Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā latvietes bija pārākas ar 83:82.

A grupā spēlēs Beļģija, Bosnija un Hercegovina, Vācija un Ziemeļmaķedonija, B grupā būs Francija, Ukraina, Lietuva un Somija, C grupā cīnīsies Spānija, Ungārija, Rumānija un Islande, D grupā būs Turcija, Slovēnija, Polija un Albānija, E grupā spēkus mēros Serbija, Horvātija un Bulgārija, F grupā būs Krievija, Melnkalne, Dānija un Austrija, G grupā cīņas aizvadīs Grieķija, Lielbritānija, Portugāle un Kaspara Mājenieka vadītā Igaunija, H grupā būs Itālija, Slovākija, Luksemburga un Šveice, bet I grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Nīderlande un Īrija.

Sacensībām pieteikušās 38 komandas, kuras sadalītas grupās (astoņās būs pa četrām komandām, divās - pa trim). Katrā grupā tiks izspēlēti divu apļu turnīri.

Patlaban rīkotāji kā pamatvariantu paredzējuši spēles mājās un izbraukumā. Pirmās spēles paredzētas 2021.gada 11. un 14.novembrī, otrais posms - 2022.gada 24. un 27.novembrī, trešais - 2023.gada 9. un 12.februārī.

Kvalifikācijas turnīrā piedalīsies arī finālturnīra rīkotājvalstu Slovēnijas un Izraēlas vienības, kurām garantētas ceļazīmes, neatkarīgi no rezultātiem.

Finālturnīrā spēlēs 16 komandas, ceļazīmes saņems desmit grupu uzvarētājas, kā arī četras labākās otro vietu ieguvējas (salīdzinot bilances dažādās grupās, ņems vērā tikai rezultātus spēlēs ar pirmo un trešo vietu ieguvējām). Ja starp 14 labākajām komandām iekļūs arī Slovēnija un/vai Izraēla, tiesības spēlēt finālturnīrā iegūs arī piektās un, iespējams, arī sestās labākās bilances īpašnieces starp otro vietu ieguvējām.

Pirms izlozes komandas tika sadalītas "grozos", atbilstoši vietai FIBA rangu tabulā. Latvijas sieviešu valstsvienība (24.vieta pasaulē, 15.vieta Eiropā) bija trešajā izlozes grozā.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīram Latvijas izlase nekvalificējās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu