NMPD vērsies policijā par provokācijām no Covid-19 noliedzēju puses (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ātrā palīdzība.
Ātrā palīdzība. Foto: / LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) piektdien vērsies Valsts policijā ar iesniegumu sakarā ar naktī uz svētdienu notikušu incidentu, kurā Covid-19 noliedzēji traucējuši mediķiem sniegt palīdzību kādam pacientam, ziņo NMPD.

Saskaņā ar NMPD sociālajā tīklā "Facebook" iepriekš pausto, tas, iespējams, saistāms ar apzinātu provokāciju no to cilvēku puses, kuri aktīvi iestājas pret vakcīnām pret Covid-19 un noliedz vīrusa eksistenci un bīstamību.

"Līdzcilvēki, kuri atradās blakus pacientam, uzvedās agresīvi, centās mediķus iesaistīt sarunās par Covid-19 un traucēja brigādei strādāt. Tāpat personas ne vien filmēja mediķu veiktās darbības, tā liedzot pacientu izmeklēt un sniegt viņam palīdzību, bet arī lietoja necenzētus vārdus un pat pielietoja fizisku spēku," raksta NMPD.

NMPD mediķi ik dienas dodas uz gandrīz 1000 izsaukumiem, lai glābtu cilvēku dzīvības un palīdzētu tiem, kuri nonākuši nelaimē. "Lūdzu, neapgrūtiniet mūsu darbu, cieniet un ļaujiet mums strādāt," vēstīts dienesta paziņojumā.

Vienlaikus NMPD atgādina, ka izsaukuma laikā brigādes mediķiem ir tiesības līdzcilvēkiem vai pacienta tuviniekiem lūgt netraucēt mediķu darbu. Ja apkārtesošie ar saviem mobilajiem telefoniem filmē notiekošo, izsaka piezīmes, rupjības vai dažkārt pat draudus, darbs ar pacientu izsaukuma vietā un turpmākā palīdzības sniegšana ir apgrūtināta.

Tāpat dienests vērš uzmanību, ka, saskaņā ar likumdošanu, par apzināti maldinošiem izsaukumiem un izjokošanu, izsaucot kādu no ārkārtas dienestiem bez iemesla, ir paredzēts sods.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu