Patiesība vai mīts? Plastiskās ķirurģijas ārsts atbild uz visbiežāk uzdotajiem jautājumiem

Foto: Jacob Lund/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Visbiežāk uzdotos un interesējošos pacientu jautājumu par plastikas ķirurģiju portālam "Postimees" atklāj šīs jomas eksperts - plastikas ķirurgs Daniels Lupins.

Vai implanti izraisa onkoloģiskas saslimšanas?

Teju katrā konsultācijā plastikas ķirurgiem ir jāatbild uz šo jautājumu. "Protams, lai nomierinātu pacientes, ir jāpaskaidro, ka implanti tiek izmantoti jau aptuveni 60 gadus un veiktajos pētījumos nav pierādījies, ka tie izraisa saslimšanu ar vēzi.

Ja tik tiešām tā būtu patiesība, tad implantus neizmantotu arī pēc tam, kad ir uzveikts audzējs, lai veiktu krūšu rekonstrukciju – piena dziedzeru atjaunošanu.

Tāpēc apgalvojums, ka implanti vicina saslimšanu ar onkoloģiju, neatbilst patiesībai un ir mīts," skaidrību ievieš plastikas ķirurgs.

Vai blefaroplastikas operācija maina acu formu?

Blefaroplastika ir plastiskās ķirurģijas operācija plakstiņu defektu, deformāciju un deformāciju labošanai, kā arī sejas acu reģiona estētiskai modificēšanai.

Kad pacienti ierodas pie plastikas ķirurga, lai veiktu blefaroplastikas operāciju, tiek uzdots viens un tas pats jautājums: "Vai mainīsies acu forma?"

Šis jautājums nav radies tāpat vien, jo tik tiešām, ja tiek nepareizi veikta šī operācija, tad rēta netiek iznesta uz orbītas sānu malu un kādā brīdī tā var sarukt, tādējādi mainoties acu formai.

Līdzīga problēma var rasties, ja, veicot šo operāciju, par daudz tiek nogriezta apakšējā plakstiņa āda, tad palielinās slodze uz apakšējā plakstiņa tarsālajiem skrimšļiem un var rasties neliela plakstiņa nolaišanās. Līdz ar to vizuāli rodas sajūta, ka acs ir kļuvusi noapaļota.

Šo operāciju ieteicams veikt tikai pie kompetentiem un augstas raudzes speciālistiem, kuri šo tehniku ​​ir apguvuši vairāk nekā gadu.

Vai liposakcija jeb tauku atsūkšana ir svara zaudēšanas metode?

Tauku atsūkšana ir tauku noņemšanas procedūra, ko izmanto plastiskajā ķirurģijā.

Daudzas sievietes sapņo par ātru svara zaudēšanu, pavadot tikai dažas stundas uz operāciju galda. Diemžēl reālajā dzīvē tas nedarbosies, jo tauku atsūkšana nav svara zaudēšanas metode, bet gan ķermeņa korekcijas metode. Pilnībā noņemt taukus nav iespējams: tas ir bīstami organismam un var rasties dažādi vielmaiņas un hormonālie traucējumi. Maksimāli var noņemt, sākot no 7 līdz 10% no kopējā ķermeņa svara. To jums konsulātcijā apliecinās ikviens plastikas ķirurgs.

Deguna plastika – rinoplastika

Rinoplastika ir plastiskās ķirurģijas procedūra, lai mainītu un rekonstruētu degunu. Tiek izmantoti divu veidu plastiskās ķirurģijas veidi - rekonstruktīva ķirurģija, kas atjauno deguna formu un funkcijas, un kosmētiskā ķirurģija, kas maina deguna izskatu.

Lielākoties sievietes pēta visā pasaulē populāru personību izskatu un arī vēlas sev tādu pašu mazu augšupvērstu degunu, neapzinoties, ka šāda operācija var būt bīstama.

Deguns ne tikai rotā seju, bet ir arī funkcionāls orgāns, caur kuru notiek galvenās gaisa plūsmas, kas piesātina smadzenes ar skābekli. Degunam ir vārstu sistēma: iekšējā un ārējā. Ārpusē šo funkciju veic nāsis, kuras daudzas meitenes vēlas sašaurināt, izveidot lelles formai līdzīgas. Taču ne visas pacientes saprot, ka liela gaisa plūsma caur mazām nāsīm nav iespējama. Var sākties komplikācijas, piemēram, nepietiekama skābekļa pievade smadzenēm. Sakarā ar to var sākties dažādi kognitīvi traucējumi: atmiņas un uzmanības samazināšanās un var pat sākties galvassāpes.

Vai krūšu formu var uzlabot ar kosmētiskiem diegiem vai skaistuma injekcijām?

Tas ir maldīgs priekšstats, kas radies tādējādi, jo cilvēki baidās no operācijas. Sievietes izlasa internetā dažādu informāciju un nevēlas gulties zem ķirurga naža. Viņām šķiet, ka šīs problēmas var atrisināt ar minimālu ietekmi uz ķermeni - bez ķirurģiskas iejaukšanās un anestēzijas.

Taču, ja pacientei ir 2., 3. un it īpaši 4. pakāpes krūšu noslīdēšana, tad nekas nepalīdzēs, izņemot operāciju.

Ir neiespējami savilkt noslīdējušas krūtis, izmantojot kosmētikas diegus vai skaistuma injekcijas. Te būs nepieciešama plastikas operācija.

Zemādas tauku kunkulis

Šī ir galvenā sāpe visiem plastikas ķirurgiem, kas nodarbojas ar sejas estētisko ķirurģiju. Kādreiz šī procedūra bija ļoti populāra, taču pēc sarežģījumiem, daudziem nācās no šādas operācijas atteikties. Meitenei vajadzētu būt ļoti izteiktiem vaigiem, lai tos varētu noņemt. Citiem šī operācija nav ieteicama.

Pēc šādas operācijas daudzi pacienti pat mēģina atjaunot sākotnējo sejas apjomu, jo zemādas kunkuļi veic sejas atbalsta funkciju trešdaļai sejas un, ja tā tiek noņemta, tad šajā trešdaļā veidojas aizsprostojumi.

Diastāzes novēršana ar vingrošanu vai abdominoplastiku

Ir vairākas diastāzes pakāpes. Ja ir 1. diastāzes pakāpe, tad, izmantojot īpašas vingrošanas metodes un vingrinājumus vēdera priekšējās sienas muskuļiem, vēdera presei, iespējams savilkt muskuļus un atbrīvoties no diastāzes. Tonizēt muskuļus un padarīt plakanāku vēderu.

Ja daiļā dzimuma pārstāvēm, īpaši pēcdzemdību periodā, diastāze ir lielāka par 1,5 cm, tas jau ir bīstami, jo ir iespējams iegūt tās paplašināšanos. Diastāze var izspēlēt nežēlīgu joku un kļūt vēl lielāka. Šajā gadījumā ieteicama plastiskās ķirurģijas operācija - abdominoplastika, kas ir liekās ādas un taukaudu noņemšana un vienlaicīga vēdera priekšējās sienas muskuļu pievilkšana, reizēm tiek veikta arī nabas korekcija.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu