Pēkšņi vairs nav pieejamas Afganistānas islāmistu grupējuma "Taliban" tīmekļa vietnes (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Afganistānā.
Afganistānā. Foto: AFP/SCANPIX

Afganistānas islāmistu grupējuma "Taliban" tīmekļa vietnes, kurās talibu kaujinieki publicēja oficiālos paziņojumus piecās valodās, piektdien, 20. augustā, pēkšņi kļuva nepieejamas.

Vēl nav noskaidrots, kāpēc šīs vietnes puštu, dari, urdu, arābu un angļu valodās vairs nav pieejamas. Tās piesedza Sanfrancisko bāzēts satura piegādes tīkls "Cloudflare", kas arī nodrošina aizsardzību pret pakalpojumatteices (DoS) uzbrukumiem.

"Cloudflare" vēl nav atbildējis uz e-pasta vēstulēm un telefonzvaniem par šo vietņu tagadējo stāvokli, par kuru vispirms ziņoja laikraksts "The Washington Post". "Cloudflare" sniegtais aizsegs neļauj sabiedrībai uzzināt, kas tieši nodrošina šo vietņu uzturēšanu (hostingu).

Populārā tiešsaistes tīkla lietotne viedtālruņiem "WhatsApp" piektdien dzēsa vairākas talibu grupas. Tas notika pēc tam, kad "WhatsApp" māteskompānija "Facebook" otrdien banoja talibu kontus.

Sociālais tīkls "Twitter" nav dzēsis talibu kontus, un "Taliban" preses sekretāram Zabiullam Mudžahidam tur ir vairāk nekā 300 000 sekotāju. Uzņēmums "Twitter" otrdien norādīja, ka šie konti var palikt, kamēr tiek ievēroti šī sociālā tīkla noteikumi, tai skaitā pret kūdīšanu uz vardarbību vai tās glorificēšanu.

"Taliban" nav ASV sastādītajā ārzemju teroristu organizāciju sarakstā, bet ASV valdība ir noteikusi sankcijas šim grupējumam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu