ASV kara lidmašīnā kāda afgāņu sieviete dzemdējusi meitiņu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kāda afgāņu sieviete esot stāvoklī devās prom no Afganistānas. Viņai dzemdības sākušās ASV kravas lidmašīnā, kas tobrīd jau bija piezemējusies un atradās uz skrejceļa Ramšteinas karaspēka bāzē Vācijā. Lidojuma laikā, lai mazinātu dzemdību sāpes, pilots bija samazinājis augstumu, svētdien, 22. augustā, vēsta "Der Spiegel".

Afgāņu sieviete dzemdēja meitu neilgi pēc bēgšanas no Kabulas - kamēr viņa vēl atradās ASV evakuācijas lidmašīnā. Viņas kontrakcijas un veselības problēmas sākās ceļā uz ASV bāzi Ramšteinu Vācijā, svētdien paziņoja ASV gaisa spēku transporta komanda.

Viņas stāvoklis uzlabojās, kad transporta lidmašīna C-17 samazināja augstumu un gaisa spiediens lidmašīnas salonā palielinājās. Šis manevrs palīdzēja glābt viņas dzīvību, tviterī raksta par transportēšanu atbildīgā komanda.

Pēc nosēšanās Ramšteinā sieviete ar karavīru palīdzību vēl lidmašīnas kravas telpā dzemdēja meiteni. Mammas un bērna veselības stāvoklis ir labs. Abi sākotnēji izmitināti Ramšteinas bāzes angārā.

Ceļš uz Ramšteinu

Sieviete bija aizbēgusi no Kabulas būdama vēlīnā grūtniecības stadijā un vispirms nolaidās transporta lidmašīnā ASV bāzē Tuvajos Austrumos, pirms turpināja ceļu uz Ramšteinu. Tā ir pasaulē lielākā ASV gaisa spēku bāze ārpus Amerikas Savienotajām Valstīm. ASV pašlaik izmanto Ramšteinu kā centru, lai atslogotu mazāko, pašlaik jau pārpildīto gaisa spēku bāzi Katarā.

Bijušie ASV vietējie darbinieki Afganistānā un viņu ģimenes, kas pamet savas mājas, baidoties no talibiem, ir izmitināti Ramšteinas aviācijas bāzes lidmašīnu angāros. No turienes viņiem būs jālido tālāk uz ASV.

Pēc preses pārstāvja teiktā, pagaidām nav plānots, ka afgāņi varētu pamest militārās ēkas. Kaierslauternas rajons ir laipni piedāvājis palīdzību, taču sākotnēji pašai aviācijas bāzei joprojām ir pietiekami daudz vietas un ietilpības.

Līdz sestdienas vakaram no Afganistānas ar 17 lidmašīnām bija nogādāti 2300 evakuētie. Turpmākie lidojumi gaidāmi svētdien un nākamajās dienās.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu