VVD vadītāja: Ja formalitātes tiktu nokārtotas, Kolkas jūras malā laivu mājas varētu izvietot likumīgi (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nelikumīgās tūrisma mītnes Kolkas pludmalē.
Nelikumīgās tūrisma mītnes Kolkas pludmalē. Foto: Valsts vides dienests

Ja tiktu nokārtotas formalitātes, laivas mājas Kolkā jūras malā būtu varējis izvietot likumīgi, teica Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga.

Viņa uzsvēra, ka, veicot visus nepieciešamos saskaņojumus un sadarbojoties ar pašvaldību, šādas naktsmītnes būtu iespējams izvietot piekrastē.

Tas būtu iespējams, jo minētajā vietā ir nepieciešamā infrastruktūra, piemēram, autostāvvieta, kur naktsmītņu klientiem novietot auto, labierīcības u.c. Pludmales vietās, kur piekraste nav labiekārtota un piekļūšanai naktsmītnēm būtu jābūvē ceļš un jāveic citi darbi, kas ietekmētu vidi, tas nebūtu iespējams.

Baklāne-Ansberga piebilda, ka pašvaldība varēja izsludināt iepirkumu, iegūt labāko piedāvājumu un ļaut uzņēmējam izvietot naktsmītnes pludmalē, saskaņojot šīs darbības ar attiecīgajiem dienestiem, tostarp VVD.

Taču nepieciešamie priekšdarbi netika izdarīti un mājas laivas pludmalē izvietotas nelikumīgi.

Amatpersona arī piebilda, ka VVD varētu mēneša laikā pieņemt lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā un izlemt, vai uzņēmējam tiks piemērots sods.

Jau ziņots, ka VVD ierosināja administratīvā pārkāpuma lietvedību par Kolkā, pašā jūras krastā izvietotajām par naktsmītnēm pārveidotajām laivām.

Kā norādīja VVD, krasta kāpu aizsargjoslā un pludmalē novietot jebkādas konstrukcijas, pagaidu un saliekamās būves, izņemot pludmales labiekārtošanas elementus, ir nelikumīgi.

Uzņēmējs naktsmītnes no pludmales aizveda.

Pie Kolkas raga Baltijas jūras pusē, kāpās jau vairākus gadus ir izvietotas līdzīgas koncepcijas, likumīgi uzstādītas tūristu naktsmītnes - mucas formas namiņi ar stiklotu gala sienu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu