Influenceres Miglāne un Sauliete apstrīd tiesā PTAC piespriesto sodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: instagram/queen_kachinja,adrianamiglane

Influenceres Adriana Miglāne un Katrīne Sauliete viņām piespriesto sodu par negodīgu komercpraksi – kopumā 2500 eiro – vēl neesot samaksājušas. 

Izdevumam "Privātā Dzīve" influenceres norādīja, ka iesniegušas tiesā apelācijas. "Līdz ar to šobrīd gaidām tiesas lēmumu – esam vainīgas vai tomēr ne? Mēs uzskatām, ka neesam, bet soda uzlicēji domā, ka esam vainīgas. Lai par to, kā ir patiesībā, šoreiz izlemj tiesa," sacīja Sauliete.

Tāpat abas influenceres esot Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC) piedāvājušas izlīguma iespēju, kļūstot par vēstnesēm, kas varētu izskaidrot PTAC noteikumus saistībā ar mirkļbirku "reklāma" un "sadarbība" lietošanu. Sauliete norāda, ka PTAC no šī piedāvājuma esot atteicies. 

Jau vēstījām, ka PTAC īstenotā projekta ""Influenceru" mārketinga uzraudzība sociālajos tīklos" ietvaros veica "Instagram" lietotāju Katrīnes Saulietes un Adrianas Miglānes profilā īstenotās komercprakses izvērtēšanu un šā gada maijā konstatēja, ka abas personas vietnē publicējušas informāciju, kas uzskatāma par patērētājiem adresētu reklāmu, bet nav patērētājus pienācīgi informējusi par reklāmas paziņojumu komerciālo nolūku.

PTAC lietas gaitā saņēma apstiprinājumu no uzņēmumiem, kuru produktus gan Sauliete, gan Miglāne ir publicējusi "Instagram" reklāmas nolūkos, ka ar abām personām ir tikusi slēgta vienošanās par reklāmas aktivitātēm "Instagram" un abas personas par to ir saņēmušas atlīdzību/dāvanas.

Tādējādi PTAC konstatēja, ka Sauliete un Miglāne īsteno maldinošu komercpraksi, jo, veidojot "Instagram" saturu, noklusē, ka vietnē publicētā informācija ir komerciāla rakstura, tas ir, reklāma, sniegta par atlīdzību, dāvanām vai citiem materiāliem labumiem vai ieguvumiem.

Abas personas īstenotajā komercpraksē nav izmantojušas vispār vai nav izmantojušas atbilstošas norādes vai tēmturus, kas skaidri, uzskatāmi un nepārprotami patērētājiem sniegtu informāciju par tās apmaksātu saturu.

Saulietei piespriests 1000 eiro sods, bet Miglānei - 1500 eiro sods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu