Preiļos vīrietis nogalina dzīvesbiedri un viņas līķi iemet atkritumu konteinerā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: PhotographyCourse/Unsplash

Preiļos augusta vidū kāds vīrietis noslepkavojis savu dzīvesbiedri, bet viņas līķi iemetis atkritumu konteinerā, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Olga Vasiļjeva.

Viņa atklāja, ka pirmdien, 16. augustā, Daugavpils iecirknis saņēma informāciju, ka Augšdaugavas novada Demenes pagastā, atkritumu šķirošanas vietā, tika atrasts nenoskaidrotas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Veicot apjomīgu operatīvo darbu, 18. augustā aizdomās par slepkavību izdarīšanu likumsargi aizturēja 1976. gadā dzimušo vīrieti, kurš iepriekš bija sodīts saistībā ar noziedzīgu nodarījumu pret personas dzīvību.

Policija noskaidroja, ka 15. augustā Preiļos, kopīgas alkohola lietošanas laikā, starp dzīvesbiedriem - 1976. gadā dzimušo vīrieti un 1976. gadā dzimušu sievieti - izcēlās konflikts, kura laikā sievietei tika nodarīti miesas bojājumi, kā rezultātā iestājās sievietes nāve. Lai slēptu noziedzīga nodarījuma pēdas, sievietes līķis tika iemests atkritumu konteinerā.

Ar tiesas lēmumu aizturētajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Pašlaik policija turpina izmeklēšanu.

Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu