FOTO Privātais Aviācijas muzejs no Rīgas lidostas pārceļas uz Skulti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Aviācijas muzeja eksponātu pārvietošana uz jauno atrašanās vietu
Foto: Rīgas Aviācijas muzeja eksponātu pārvietošana uz jauno atrašanās vietu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Privātais Aviācijas muzejs no Rīgas lidostas pārceļas uz Skulti, kur tas būs netālu no vietas, ko pazīst kā lidmašīnu vērošanas vietu. Otrdien, 24. augustā, pārvietoja Aviācijas muzeja lielākos eksponātus, vēstī "Dienas ziņas".

"Tiek pārvietots lielākais helikopters "MI6". Savulaik tas bija lielākais pasaulē. Baltijā tas ir vienīgais eksponāts. Bet vēlāk te stāvēs lidmašīna" TU-22 M1". Tas vispār palicis vienīgais pasaulē. Latvijai ar muzeja eksponātiem ir jālepojas. Jo Latvija ir stāvējusi pie aviācijas pirmsākumiem. Gribētos, lai kolekciju izdotos saglabāt," teica biedrības "F. Candera Aviācijas tehnikas muzejs" vadītājs Viktors Talpa.

Šobrīd teritorijā, kur atradās muzejs, plānots būvēt "air Baltic" tehniskās apkopes angāru, jaunu gaisa satiksmes kontroles torni, kā arī infrastruktūru saistībā ar dzelzceļa "Rail Baltica" stacijas izbūvi.

Muzeja īpašniekam ticis brīdināts iepriekš, ka vieta ir jāatbrīvo, taču viņš nav bijis mierā ar to. Lidosta draudējusi izvest eksponātus piespiedu kārtā. Tomēr vēlāk izdevies vienoties. Pārvietot senos gaisa kuģus palīdz lidostas speciālisti.

"Bija daudz nepatīkamu pārsteigumu, jo eksponāti ir sliktā tehniskā stāvoklī. Nākas ieguldīt lielu darbu, lai varētu kustināt,"

atzina lidostas "Rīga" pārstāve Laura Kulakova.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu