VIDEO ⟩ Trilleris Zemgalē: Policijas ekipāža dzenas pakaļ motociklistam, kurš traucas ar ātrumu 203 km/h (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Valsts policija

Šomēnes kāds motocikla vadītājs Zemgalē, bēgot no policijas, attīstījis transportlīdzekļa ātrumu līdz 203 kilometriem stundā (km/h), ziņo Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

VIDEO: Motociklists Zemgalē bēg no policistiem (VP video)

Piektdien, 13. augustā, Aizkraukles iecirkņa Patruļpolicijas darbinieki veica darba pienākumus, kad uz ceļa Vecumnieki-Nereta-Subate, ārpus apdzīvotas vietas braucot ar ātrumu 121 km/h, dienesta automašīnu apdzina kāds motocikla vadītājs.

Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, vairākkārt izteica prasību apturēt motociklu, taču tā vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un turpināja bēgšanu. Tās laikā ārpus apdzīvotas vietas, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, motociklists brīžiem brauca ar ātrumu 203 km/h.

Pēc aptuveni 20 kilometriem motocikla vadītājs nolēma pārtraukt bēgšanu un apstājās ceļa malā. Likumsargi konstatēja, ka pie transportlīdzekļa stūres bija sēdies 2001.gadā dzimis jaunietis. Viņš atzinās, ka sācis bēgšanu, jo viņam neesot atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Saistībā ar notikušo policijā tika sākti trīs administratīvā pārkāpuma procesi. Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu ir piemērots naudas sods 360 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību aizliegums uz sešiem mēnešiem. Par vairākkārtēju neapstāšanos pēc policijas darbinieka prasībām piemērots naudas sods 1200 eiro, kā arī atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Bet par transportlīdzekļa vadīšanu bez atbilstošas kategorijas vadīšanas tiesībām piemērots naudas sods 40 eiro.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu