Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ Zibens spērienā Gruzijā bojā gājušas vairāk nekā 500 aitas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aitas. Ilustratīvs attēls.
Aitas. Ilustratīvs attēls. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vairāk nekā 500 aitas ir gājušas bojā pēc zibens spēriena ganībās Ninotsmindas reģionā Gruzijas dienvidos, ziņo ārvalstu mediji.

Incidents notika 9. augustā.

Vietējie iedzīvotāji bija satriekti, redzot aitu ķermeņus, kas gulēja atklātā teritorijā. Tiek ziņots, ka daļa mirušo mājlopu piederēja vietējam zemniekam no Tambovkas un Kahetijas apgabaliem. Zaudējumu novērtēšanai ir nolīgta izmeklēšanas komisija.

Aitu saimnieks 9. augustā saņēma satraucošu telefona zvanu - simtiem viņa mājlopu gājuši bojā pērkona negaisa laikā. Mediji ziņo, ka arī gans piedzīvojis zibens spērienu un bijis bezsamaņā.

Ninotsmindas mēra vietnieks Artavazs Tonoiani sacīja, ka 9. augustā ganībās ganījās teju 1500 aitu. Ganību platība atrodas piecu kilometru attālumā no Tambovkas ciema.

Lai gan gans teica, ka nāves cēlonis ir zibens, Tonoiani sacīja, ka tam nav oficiāla apstiprinājuma.

Informējot, ka ir nolīgta komisija lietas izmeklēšanai, Tonoiani sacīja: "Iemeslus noteiks veterinārārsts. Vienīgais, ko mēs tagad varam darīt, ir piešķirt vietu, kur tiks apglabātas mirušās aitas."

Ninotsmindas mēra vietnieks Aleksandrs Mikeladze laikrakstam "Daily Star" sacīja, ka šis ir pirmais gadījums, kad ganību laukā gājis bojā tik liels skaits aitu. Tomēr viņš arī piekrita Tonoiani un teica:

"Mēs neesam dzirdējuši, ka pērkona negaiss varētu nogalināt tik daudz aitu."

Tiek ziņots, ka Levanovs un pārējie aitu īpašnieki ir vērsušies Gruzijas varasiestādēs ar lūgumu saņemt kompensāciju. Tomēr jebkāda kompensācija būs iespējama tikai pēc tam, kad iestādes būs novērtējušas zaudējumus un to cēloņus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu