"Vakcinācija palīdz izslimot vieglāk!" Vakcinēta latviete atklāti stāsta par atkārtotu inficēšanos ar Covid-19 (57)

Foto: fizkes/shutterstock.com
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Arvien biežāk publiskajā telpā parādās informācija, ka arī pret Covid-19 vakcinētie cilvēki slimo ar šo infekcijas slimību. Viena no šiem cilvēkiem ir 41 gadu vecā Margarita no Rīgas. Intervijā ar portālu "Apollo.lv" viņa atklāja, ka jau sesto dienu slimo ar Covid-19.

Margarita dzīvo kopā ar vīru, kurš arī ir vakcinējies un slimojis ar Covid-19 gan pirms vakcinācijas, gan arī pēc tās – atkārtoti. Tieši viņš bija tas, kurš inficēja Margaritu, pēc tam, kad atgriezās no ceļojuma uz Turciju.

Mājās vīrietim sāka sāpēt kakls, taču abi padomājuši, ka tā varētu būt vienkārša saaukstēšanās, kuru izraisījis kondicionieris. Taču pēc pāris dienām, kad arī Margarita sākusi justies slikti, radās nelāgas aizdomas un aizgājuši pārbaudīties. Margaritai Covid-19 tests - pozitīvs. Lai gan vīrs veicis testu pēc Margaritas, viņam uzrādīja negatīvu rezultātu, tomēr abiem ir vieni un tie paši simptomi.

Sākumā sievietei bija liels pārsteigums, jo visu laiku licies, ka vakcīna spēs pilnībā pasargāt, tādēļ viņa jutusies droši.

Sieviete stāsta, ka arī pēc vakcinēšanās daudz nekur apkārt nav staigājusi, taču drošības sajūta bija daudz lielāka.

Margarita sūdzas par iesnām, klepu un kakla sāpēm. Tas sāpējis tik ļoti, ka sieviete pat nevarējusi brīžam parunāt. Turklāt divas naktis viņa nav varējusi aizmigt. Tā kā klepošana palikusi "nopietnāka", sievietei izrakstītas antibiotikas. Gulta, antibiotikas un upeņu sula – veidi, kā sieviete šobrīd ārstējas.

Viņa atzīst, ka "vakcinēšanās nav brīnumzāles", taču tās dēļ iepriekš jutusies drošāk un ne vienmēr ievērojusi piesardzību. Margarita gaida to brīdi, kad tiks izgatavotas zāles pret Covid-19, kas tad varētu pandēmiju apturēt pavisam.

Margarita par savām sajūtām slimošanas laikā dalās arī mikroblogošanas vietnē "Twitter". Lielais pārsteiguma brīdis un izsistais "drošības spilvens" bija noteicošais faktors, viņa vēlējās ar citiem padalīties par savu saslimšanas stāstu.

Sākumā Margarita nožēloja pirmo par saslimšanu veikto ierakstu savā "Twitter" profilā, jo to izmantoja vakcīnu pretinieki, kas ar viņas ierakstu dalījušies tālāk un to izmantojuši, kā vēl vienu argumentu, kas apstiprina viņu nostāju pret vakcināciju.

Margarita stāsta, ka tāds nebija ieraksta mērķis, jo

viņas nostāja par vakcināciju nav mainījusies. Sieviete uzskata, ka vakcinācija palīdz Covid-19 izslimot vieglāk.

Sievietes radinieki un draugi arī ir kļuvuši piesardzīgāki. Lai gan viņi, tāpat kā Margarita, ir vakcinējušies, taču tagad saprot, ka nevar paļauties tikai uz vakcīnu un distancēšanos, pastiprinātu higiēnu un citiem piesardzības pasākumiem. Tie ir jāturpina ievērot tikpat stingri kā pirms vakcinācijas.

Portāls "Apollo.lv" atgādina, ka SPKC mājaslapa vēsta, ka absolūtais vairākums cilvēku, kuri saslima ar Covid-19 un kuriem smagas slimības norises gaitas dēļ bija vajadzīga ārstēšana slimnīcā, nav bijuši vakcinēti pret šo infekcijas slimību. Līdzīga tendence vērojama, analizējot datus par mirušajiem Covid-19 pacientiem.

SPKC vēsta, ka, izvērtējot vakcināciju pret Covid-19 un saslimstības rādītājus kopumā, Latvijā novērojamas līdzīgas tendences kā citās Eiropas Savienības un pasaules valstīs – cilvēki, kuri pabeiguši vakcinācijas kursu pret Covid-19, slimo daudz retāk, inficēšanās gadījumā saslimšana viņiem norit vieglā formā, retos gadījumos nepieciešama ārstēšanās slimnīcā.

Turpmāk dati par vakcinēto un nevakcinēto cilvēku saslimstību ar Covid-19 SPKC mājaslapā tiks apkopoti reizi nedēļā pirmdienās. Dati par vakcinētajiem un nevakcinētajiem Covid-19 pacientiem, kas nokļuvuši stacionāros vai miruši, tiks sniegti vienu reizi mēnesī – katra nākamā kalendārā mēneša beigās. 

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu