VIDEO ⟩ Olaines novadā cilvēki neapmierināti ar nesakopto ceļu nomali. LVC trūkst finansējums (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AdamOliver/Shutterstock

Vietējais Olaines novada iedzīvotājs neizpratnē, kāpēc atbildīgās iestādes nerūpējas par Jelgavas šosejas (ceļš A8) nomali. Viņi satrauc pastāvošie draudi ceļu satiksmei, jo garā zāle traucē redzamībai. Iedzīvotāja bažas par pamatotām uzskata arī satiksmes drošības eksperts, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Pie raidījuma vērsās Olaines novada iedzīvotājs Uldis, kurš dzīvo īpašumā, kas atrodas pie Jelgavas šosejas. Viņš lepojas ar savu sakārtoto īpašumu, un vienlaikus neapmierināts, ka atbildīgās iestādes nerūpējas par šosejai piegulošās teritorijas nenopļaušanu.

"Tur aug nezāles. Piemēram, usnas. Tās vējš iepūš manā pļavā, kur nezāles iesējas un aug. Man tās ir jāpļauj.

Es šogad esmu pļāvis savu pļavu trīs reizes, šī josla nav pļauta. Nopļauti tikai divi metri no brauktuves malas. Šāds skats nav tikai šeit, bet arī citur. Pagājušajās brīvdienās braucu uz Jēkabpili. Tur tas pats ceļmalās.

Tā taču ir Latvija, ceļiem jābūt valsts sejai, vizītkartei. Aizauguši grāvji mīkstākai krišanai?" tā Uldis.

"Apdraudējums ir tiešs. Jo sakoptākas ceļa malas, jo, protams, drošības līmenis ir augstāks.

Satiksmes drošībai tiek veidotas bufera zonas ar labu pārredzamību. Lielu šoseju malās tiek izcirsti koki, krūmi, lai nebūtu kur paslēpties stirnām, meža cūkām. Arī šī zāle ir pietiekoši augsta, lai tajā varētu paslēpties. Protams,

ja drošā zona ir lielāka, ir nopļauta, sakopta, autovadītājs var laicīgāk ieraudzīt dzīvnieku, kas grasās skriet pāri ceļam,"

pauž satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis.

"Bez Tabu" vērsās uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), kur skaidroja, ka ceļmalu kopšana uzticēta VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs", kas darbus veic, ievērojot normatīvajos aktos minimālās prasības, kas, kā piekrīt LVC, nav pietiekamas, bet naskāku uzkopšanu kavē finansējuma trūkums.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu