VIDEO ⟩ Boksera Brieža māsa cīņā par vīra dzīvību saskaras ar nepatīkamu situāciju (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Boksera Maira Brieža māsai Santai nācies pārdzīvot nepatīkamu situāciju, cīnoties par sava vīra dzīvību, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Jau pirms pieciem gadiem Santas vīram Jānim galvā bijusi cista, tā veiksmīgi izoperēta. Gadā reizi veicis galvas pārbaudes, magnētisko rezonansi. Ārsti sacījuši, ka viss kārtībā, lai gan sūdzējies par vājumu, tirpšanu rokās un krampjiem kājās.

Pirms Līgosvētkiem Jānis ar ātro palīdzību nogādāts slimnīcā, kur veikta operācija un secināts, ka viņam ir galvas ļaundabīgs audzējs 3. stadijā. Jāni mājās gaidījusi ne tikai Santa, bet arī divus mēnešus vecais dēls.

Jānim audzējs tika izoperēts, bet Latvijas ārsti atteikušies no turpmākas ārstēšanas un izrakstījuši Jāni uz mājām. Uz Santas jautājumu, vai tiešām vairs neko nevar darīt, dakteri atbildējuši, ka nē. Turpmāka ārstēšana Latvijā neesot piedāvāta. Jānim nozīmēta paliatīvā aprūpe.

Ģimene nebija gatava samierināties, ka ārstēšanas iespēju nav, un tika meklēti risinājumi. Santa sazinājusies ar klīnikām ārvalstīs. Jāni piekritusi uzņemt un ārstēt klīnika Vācijā, kur veikti papildu izmeklējumi.

Lai Jānis varētu ārstēties, bija nepieciešami 57 000 eiro. Nepilnas diennakts laikā Jānim tika saziedoti vairāk nekā 59 tūkstoši eiro, un viņš devies uz Vāciju. Turienes speciālisti bijuši neizpratnē, kāpēc Jānim Latvijā pēc operācijas nav veikta ķīmijterapija?

Pēc ārstēšanās Vācijā Jāņa veselība būtiski uzlabojusies. Viņam veikta gan imūnterapija, gan citas procedūras, par kurām Santa regulāri tikusi informēta, tāpat Vācijas mediķi ziņojuši, kāds ir Jāņa veselības stāvoklis, turpretī, ārstējoties Latvijā, bijis ļoti sarežģīti sazināties ar ārstējošo ārstu un ģimenē valdījusi neziņa par Jāņa veselību pēc operācijas.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu