Visticamāk, pavisam drīz nevakcinētas personas sagaidīs stingrāki Covid-19 ierobežojumi (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: nampix/Shutterstoc

Iespējams, jau tuvākajā laikā Latvijā varētu atgriezties stingrāki ierobežojumi. Saslimstības ar Covid-19 rādītāji pieaug, kā rezultātā nāksies pastiprināt drošības pasākumus. To paredz jau jūnijā pieņemtie valdības lēmumi epidemioloģiskās drošības noteikumos, vēstī raidījums "Panorāma".

Veselības ministrija norādīja, ka pārsvarā prasības kļūs stingrākas tikai tiem, kam nav Covid-19 sertifikāta.

Ministru kabinets jūnijā vienojās, ka turpmāk ierobežojumi automātiski mainīsies līdz ar Covid-19 izplatības pieaugumu vai samazināšanos. VM prognozēja, ka nākamās nedēļas sākumā nāksies noteikt stingrākus pulcēšanās ierobežojumus.

Ja personām nav Covid-19 sertifikātu, šajā brīdī pulcēties ārpus telpām līdzšinējo 50 cilvēku vietā varēs tikai 20, savukārt telpās līdzšinējo 20 cilvēku vietā varēs pulcēties tikai 10.

Āra kafejnīcās pie viena galdiņa varēs atrasties līdz 10 cilvēkiem līdzšinējo 20 vietā. Atļautais cilvēku skaits tiks samazināts arī daļēji drošos pasākumos, kuros ielaiž ne tikai vakcinētas vai Covid-19 pārslimojušas personas, bet arī tos, kam ir negatīvs tests.

VM uzsvēra, ka vakcinēto pasākumos prasības stingrākas nekļūs.

Kad kumulatīvais rādītājs pārsniegs 120, tirdzniecības vietām, bibliotēkām, muzejiem un dažādu pakalpojumu sniedzējiem atkal būs jānodrošina, ka uz vienu apmeklētāju ir 25, nevis 15 kvadrātmetru platība.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu