Vakar mežā izglābti trīs apmaldījušies cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mežs pie Kalngales.
Mežs pie Kalngales. Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) palīdzība bija nepieciešama trīs cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā, informēja VUGD.

Vakar ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Talsu novada Dundagas pagastā, kur viens cilvēks bija apmaldījies mežā. Savukārt Garkalnē tika atrasti divi mežā apmaldījušies cilvēki.

No šā gada sākuma VUGD reģistrējis kopumā 57 izsaukumus uz notikumiem, kad bija nepieciešama glābēju palīdzība mežā apmaldījušos cilvēku meklēšanā, no tiem 38 gadījumi reģistrēti no 1.jūlija.

VUGD atgādina, ka dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību un līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112.

Ja cilvēks saprot, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, tad jāzvana glābējiem un jānosauc tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus - kurā vietā persona iegājusi mežā, cik ilgi tā uzturējusies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus tā šķērsojusi vai tiem pagājis garām.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 54 izsaukumus - 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 26 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu