Ar septembri mainīsies elektrības rēķina maksas atbalsts trūcīgajiem un daudzbērnu ģimenēm (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Anthony Indraus/Unsplash

Ar septembra sākumu mainīts elektrības rēķina maksas atbalsts trūcīgajiem, daudzbērnu ģimenēm un citiem aizsargātajiem. Par patērēto elektrību piešķirs atlaides pēc jaunas kārtības, kas var nozīmēt arī maksājamās summas pieaugumu, vēstī Latvijas Radio.

No 1. septembra atbalsts tiks fiksēts, katrai trūcīgajai un maznodrošinātajai personai, ģimenei, kuras aprūpē ir bērns ar invaliditāti, kā arī personai ar 1. grupas invaliditāti vai viņa aizgādnim piešķirot 5 eiro, savukārt, daudzbērnu ģimenei 10 eiro mēnesī.

"Līdz šim šo aizsargātā lietotāja atbalstu saņēma tikai viena tirgotāja klienti. Skaits, kas saņēma atbalstu, bija puse no potenciālajiem aizsargātajiem lietotājiem.

Otra būtiska lieta, kas mainās, ir tāda, ka, ja līdz šim atbalsts bija balstīts attiecībā uz vienībām – katrai aizsargāto lietotāju grupai bija savs kilovatstundu apmērs, kuru viņi bija tiesīgi patērēt, tad šobrīd tas pāriet uz naudas izteiksmi – katrai aizsargāto grupai ir noteikts atbalsta apmērs, kuru tad attiecīgi tirgotājs no rēķina noņems nost," norāda Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos Edijs Šaicāns.

Izmaiņas ir fiksētas un tas nozīmē, ka, iespējams, daļai cilvēku maksa par pakalpojumu palielināsies.

"Iepriekš es biju ļoti priecīga par to atvieglojumu, jo tas ir diezgan liels atbalsts, ja daudzbērnu ģimene dzīvo ārpus pilsētas mājā," tā daudzbērnu mamma Inese Okonova. Viņi skaidro, ka elektrības patēriņš ir samēra liels, tāpēc arī atbalsts bijis jūtams. 

Ieguvums šādai kārtībai ir tāds, ka tajā atbalsts pienāksies visiem, kuriem tas paredzēts bez nepieciešamības tam īpaši pieteikties.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu