VIDEO ⟩ "Vai tu zini no kurienes brauc tavi suši?" Cilvēki prāto, kur top uz māju piegādātais ēdiens

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Vinicius Benedit/Unsplash

Raidījuma "Bez Tabu" sastaptie cilvēki norāda, ka aizdomājušies par to, kādos apstākļos top uz mājām pasūtītais ēdiens.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicēta neparasta aina – attēlā redzams mikroautobuss ar puspavērtām durvīm. Stikli aizlīmēti, taču manāms, ka salonā kāds rosās pie galdam līdzīga objekta. Izrādās, ka tā top suši piegādei uz mājām.

Raidījums devies uz Slokas ielu Pārdaugavā, lai noskaidrotu, vai suši virtuve uz riteņiem ir legāla un vai tiek ievērotas sanitārās prasības.

Sastaptā suši meistare latviešu valodu pārvalda slikti. Vidutājs nodod vēsti, ka viss esot kārtībā, arī Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) nupat veicis pārbaudi.

"Par šo te adresi mēs tik tiešām uzzinājām no tvitera ieraksta un veicām pārbaudi. Busiņš ir aprīkots ar visām iekārtām, tātad – ēdiena gatavošana var notikt.

Vienīgais, ka konstatējām higiēnas pārkāpumus, par ko tad arī uzņēmums saņems administratīvo sodu," skaidro Pārtikas un veterinārā dienesta Rīgas pilsētas pārvaldes vadītājs Raimonds Tukišs.

"Ir vienošanās ar "Wolt" un "Bolt", ka, noslēdzot šos līgumus, abi skatās, vai konkrētais uzņēmums ir PVD reģistrā vai nav. Ar higiēnu ir dažādi.

Ja ir problēmas, tad arī tiek piemēroti administratīvie sodi. Cik nu mūsu kapacitāte atrod, mēs arī pārbaudām," skaidro Tukišs.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu