VIDEO Pāri Rūjienā izliek no mājvietas, bet uz pašvaldības dzīvokli rindā priekšā 25 cilvēki (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Louis Renaudineau/Unsplash

Otrās grupas invalīde Aiva un viņas vīrs Juris lūdz līdzcilvēku palīdzību atrast jaunu mājvietu. No šī brīža mājvietas saimnieks viņus vēlas izlikt, viņuprāt, neadekvātu iemeslu dēļ, vēstī TV3 raidījums "Degpunktā".

Pārim tikko uzteikts dzīvokļa īres līgums Rūjienā, un īpašnieks tagad gaida, kad abi beidzot pametīs telpas. Īpašnieks lēmumu aprakstīja vēstulē:

"Uzteikuma iemesls: īres naudas maksājuma kavēšana. Īres telpu neuzturēšana. Antisanitāri apstākļi."

Aivai gan šķiet, ka antisanitāros apstākļos, kā minēts vēstulē, viņi nedzīvo. Pāris domā, ka iemesls izlikšanai ir cits, un tā ir patika pret dzīvniekiem.

"Vienai kaimiņienei nepatīk, ka aiz žoga ir vistas. Iznāk tā, ka mums ir jāatsakās no dzīvniekiem.

Mēs prasījām trūcīgās pakas. Arī viņi pateica, ka mums ir jālikvidē vistas. Kāpēc mums būtu jālikvidē vistas, ja mēs viņas audzējam, lai būtu olas,"

 neizpratnē ir Aiva.

Laulātie ir trūcīgi un Aivai ir invaliditātes grupa, abi izlēma sūtīt vēstuli Rūjienas novada pašvaldībai ar lūgumu palīdzēt. Atbilde bijusi īsa – jāgaida rindā uz dzīvokli. Sievietes draudzenes šodien ieradās pāri atbalstīt un izsaka skarbu viedokli par pašvaldības darbu.

"Dome arī bezkaunīga. Nedod dzīvokli cilvēkiem. Kur viņiem iet?

Viņus izliks uz ielas. Tā arī nav smuki darīt. Trūcīgo pakas iedeva, bet tur vien makaroni," neapmierināta ir Aivas draudzene Raisa.

Lai pāris ar visiem dzīvniekiem nepaliktu uz ielas, situāciju centās risināt Juris. Viņš kādā mājaslapā atrada intriģējošu sludinājumu, kas solīja ātru naudu.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu