Vītoliņš atklāj, kā darbā ar Latvijas hokeja izlasi viņam palīdz arī Znaroks (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirms trešā perioda veiktās korekcijas spēlētāju virknējumos Latvijas hokeja izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē deva gaidīto rezultātu, proti, pārliecinošu uzvaru, pēcspēles preses konferencē norādīja galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas vīriešu hokeja izlase piektdien Rīgā cīņā par ceļazīmi uz 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm svinēja otro uzvaru turnīrā, pēdējā trešdaļā sagraujot Ungāriju. Panākumu izdevās gūt ar rezultātu 9:0 (1:0, 0:0, 8:0).

Trīs vārti un trīs rezultatīvas piespēles Rūdolfam Balceram, divi vārti un trīs piespēles Ronaldam Ķēniņam, mača labākais spēlētājs Rodrigo Ābols izcēlās ar 2+1, kapteinim Teodoram Bļugeram divi vārti, trīs rezultatīvas piespēles Robertam Bukartam, bet par vienu mazāk iekrāja Lauris Dārziņš.

"Lai arī rezultāts beigās ir graujošs, spēle nebija viegla," pēc otrā Latvijas izlases panākuma preses konferencē saka Vītoliņš.

"Mums bija nelielas problēmas ar realizāciju. Otrajā trešdaļā arī pazaudējām spēles zīmējumu, bet puiši pārtraukumā labi noreaģēja. Veicām nelielas korekcijas maiņās, tas arī devas savu rezultātu."

Trešajā periodā Vītoliņš ar kolēģiem vienā maiņā apvienoja uzbrucējus Balceru, Ābolu un Ķēninu. Tikai vienā no astoņiem vārtu guvumiem, kāds no šī trio neizcēlās ar rezultativitātes punktu.

Vītoliņš neslēpa, ka Latvijas izlases sniegumu palīdz uzlabot arī padomnieka Oļega Znaroka sniegtā informācija no tribīnēm. Ar viņu komunikācija noris gan spēles laikā, gan pārtraukumos.

Savukārt hokejistu sniegums tiks analizēts sestdien, kad Latvijas izlasei spēle nav paredzēta.

"Mums vienmēr ir kontakts. Oļegs sēž augšā [tribīnēs] ar rāciju un nodod, ko redz no augšas," pilnībā informēta par notiekošo laukumā ir Latvijas izlase. "Savukārt ģērbtuvē puiši labi saņēmās. Redzējām, ka pirmajā periodā spēlējam labi, vienkārši negāja realizācija. Arī otrajā [periodā] bija daži labi momenti."

"Trešajā periodā samainījām "malas", kas gan ir detaļas... Parādījās vairākums. Manuprāt, tas puišiem dod uzticību, jo redz, ka funkcionē. Pirmajā spēlē labi spēlēja viens virknējumos, šodien redzam jau citu. Trešajā spēlē dažādās situācijās varēsim labāk reaģēt," gandarīts par redzēto ir Vītoliņš.

Arī Balcers piekrita trenera teiktajam, norādot, ka otrajā periodā komanda nedaudz atslābinājusies, bet pārtraukumā veiktās izmaiņas virknējumos deva jaunu enerģiju.

"Šeit - mājās - mums ir tikai viens uzdevums. Turnīrs ir īss, vēlamies uzvarēt un doties uz Olimpiskajām spēlēm," par komandas mērķiem saka sešus punktus nopelnījušais Balcers.

"Katru dienu cenšamies uzlabot savu sniegumu. Svētdien mūs gaida atbildīga spēle."

Turnīra pēdējā dienā svētdien Latvijas hokejistiem plkst.17 paredzēts mačs pret Franciju.

Vītoliņš norādīja, ka pret Franciju gaidāma sarežģīta spēle. Komandā ir vismaz divi virknējumi ar augsta līmeņa spēlētājiem. Tāpat treneris izcēla trīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejistu klātesamību.

"Francijas izlasē ir trijnieks no NHL un arī Šveices augstākās līgas. Arī viņi paši saka, ka šis ir pēdējo gadu spēcīgākais sastāvs," pirms izšķirīgās spēles pret Franciju saka Vītoliņš.

"Redzējām, ka viņiem ir labs vairākums. Jāmēģina spēlēt ar šodienas disciplīnu un visur jāstrādā. Pret Ungāriju mums nebija neviena mazākuma."

"Rītdien [sestdien] sapratīsim, kurām detaļām vēl jāpievērš uzmanība. Vēl ir laiks to visu pārskatīt un ar treneriem pārrunāt taktiku pret Franciju. Process rit," nākamās dienas plānus ieskicē galvenais treneris.

Jau ziņots, ka Itālijas un Francijas hokejistu spēlē uzvarēja Francija - 2:0.

Pirmajā sacensību dienā Latvija ar 6:0 sagrāva Itāliju, bet Ungārija ar 3:5 piekāpās Francijai.

Iepriekš divās pārbaudes spēlēs pirms kvalifikācijas turnīra Latvija pirms nedēļas ar 4:2 uzvarēja Norvēģiju un ar 1:4 tai zaudēja. Ungārija 21.augustā ar 5:7 zaudēja Austrijai.

Šis Latvijas hokeja izlasei ir pirmais turnīrs jaunā trenera Harija Vītoliņa vadībā. Treneru kolektīvā ir arī Viktors Ignatjevs, Artis Ābols, Raimonds Vilkoits, vārtsargu treneris Juris Klodāns un Kārlis Zirnis.

Paralēli olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā vēl astoņas valstsvienības sadala divas ceļazīmes uz Pekinas Olimpiādi. D grupā Bratislavā tiekas slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. Savukārt Oslo bez mājiniekiem norvēģiem piedalās arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Startu olimpiskajās spēlēs izcīnīs tikai grupu uzvarētāji.

Latvijas izlase ir piedalījusies četrās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc kārtas - 2002.gadā Soltleiksitijā, 2006.gadā Turīnā, 2010.gadā Vankūverā un 2014.gadā Sočos -, bet uz 2018.gada Phjončhanas Olimpiādi ceļazīme netika izcīnīta.

Dalība turnīrā Pekinā jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvs dalībai 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā:

Vārtsargi: Ivars Punnenovs (Langnavas "Tigers", Šveice), Artūrs Šilovs (Manitobas "Moose", AHL), Mareks Mitens (Jūtikas "Comets", AHL);

Aizsargi: Ralfs Freibergs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Kārlis Čukste (visi - Rīgas "Dinamo", KHL), Kristiāns Rubīns (Toronto "Marlies", AHL), Sandis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Uvis Balinskis (Litvīnovas "Verva", Čehija), Jānis Jaks ("Soči", KHL);

Uzbrucēji: Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins", NHL), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres", NHL), Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Sharks", NHL), Lauris Dārziņš (Rīgas "Dinamo", KHL), Miks Indrašis (Podoļskas "Vitjaz", KHL), Andris Džeriņš (Lincas "Black Wings", Austrija), Rodrigo Ābols ("Orebro", Zviedrija), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Renārs Krastenbergs ("Villacher SV", Austrija), Mārtiņš Dzierkals (bez kluba), Kaspars Daugaviņš ("Bern", Šveice), Rihards Bukarts (Vladivostokas "Admiral", KHL), Roberts Bukarts (Vītkovices "Ridera", Čehija), Ronalds Ķēniņš ("Lausanne", Šveice).

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu