FOTO ⟩ Rīgas centrā piecstāvu ēkā iebrucis starpstāvu pārsegums; speciālisti aizliedz ekspluatēt dzīvokli un kafejnīcas telpas (11)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls.
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Ēkā Matīsa un Mūrnieku ielas stūrī, Rīgā, kur sestdien noticis starpstāvu pārseguma iebrukums, speciālisti aizlieguši ekspluatēt vienu dzīvokli un kafejnīcas telpas, ziņo Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Ēkas iedzīvotāji visticamāk jau tuvākajā laikā varēs atgriezties savos dzīvokļos. Iedzīvotāji Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka brūkošais pārsegums, visticamāk, pārrāvis ūdens un kanalizācijas caurules. pic.twitter.com/SphkmdSS7N

Neviens cilvēks negadījumā nav cietis.

Kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) policija veikusi iedzīvotāju evakuāciju no mājas. Notikuma vietā strādāja arī pilsētas Būvvaldes darbinieki.

Apsekojot ēku, secināts, ka ir iebrucis starpstāvu pārsegums starp pirmo stāvu un pagrabu. Iebrukums noticis kafejnīcas telpās, un speciālisti aizlieguši ekspluatēt kafejnīcas un viena dzīvokļa telpas. Savukārt pārējo dzīvokļu iemītnieki var atgriezties mājokļos.

Ja cietušā nama iedzīvotājiem ir nepieciešama pagaidu izmitināšana, Sadovskis viņus aicināja sazināties ar policiju pa tālruni 110.

Namu apsaimniekotājs risinās jautājumu par elektrības un gāzes padeves atjaunošanu ēkai. Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" noteiktos laikos pie mājas izvietos cisternu ar ūdeni, jo iebrukuma rezultātā, visdrīzāk, ir bojāts ūdensvads.

Tāpat namu apsaimniekotājam uzdots veikt telpu tehnisko apsekošanu.

Ēka ir sadalīta dzīvokļu īpašumos, no kuriem vairāki pieder arī Rīgas pašvaldībai, liecina vienotās elektroniskās zemesgrāmatas dati. 

Jau ziņots, ka izsaukumu uz Matīsa ielu VUGD saņēma plkst.13.59. Saskaņā ar sākotnējo informāciju piecstāvu ēkā bija iebrucis starpstāvu pārsegums starp pirmo stāvu un pagrabu. No ēkas evakuēti 30 cilvēki.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu