FOTO un VIDEO ⟩ "Bija sajūta, ka grīda zem kājām šūpojas..." Tallinā pārtrauc pasākumu, bažījoties par jumta izturību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Igaunijā piektdien vakarā tika pārtraukts igauņu izpildītāja NOEP koncerts uz Tallinas Pilsētas halles jumta, jo lielā cilvēku pūļa dēļ radījās bažas par tā konstrukcijas izturību, ziņo laikraksts "Postimees".

NOEP koncerts tika atcelts, taču bezpilota lidaparātu šovs notika. Skatītāji gan tika aicināti atstāt jumta teritoriju. Tāpat skatītājus aicināja nelēkāt pa jumtu. Dronu šovs norisinājās aptuveni 10 minūtes, lai gan sākotnēji to bija plānots rīkot ilgāk.

Kopumā dronu šovā piedalījās 500 lidaparāti. Pasākums skatītājiem bija bez maksas.

"Uz jumta atrodoties, bija sajūta, ka grīda kustas un šūpojas zem kājām," medijam stāsta viens no pasākuma apmeklētājiem.

"Tajā pašā laikā kāds vīrietis atvēra vārtus no apakšas un visi varēja iekļūt iekšā bez Covid-19 sertifikātiem. Situācija pasliktinājās, bet, par laimi, jumts izturēja un notikušais šovs bija iespaidīgs," turpina aculiecinieks.

Glābēji ziņo, ka nebija saņēmuši izsaukumu uz Tallinas Pilsētas halli, taču tik un tā bija nosūtījuši vienu glābēju ekipāžu. Arī policijas pārstāvji ziņo, ka viņi nav saņēmuši izsaukumu no pasākuma vietas.

Igaunijas radio personība Alans Rozilehts sociālajos tīklos rakstīja, ka koncerts tika pārtraukts plkst. 21:42. Saskaņā ar Rozilehta teikto, pasākuma apmeklētājiem bija sajūta, ka jumts varētu iebrukt. "Cilvēkiem tika pavēlēts kāpt lejā," viņš raksta.

Pasākuma organizatori stāsta, ka bezpilota lidaparātu šovs bijis "negaidīti veiksmīgs", tāpēc NOEP koncerta laikā viņi slēdza ieeju, lai novērstu vēl vairāk cilvēku nokļūšanu uz jumta.

"Lai gan pasākumā vietā netika pārsniegts drošības plānā paredzētais cilvēku skaits, mēs jutām nelielas jumta vibrācijas, un drošības dēļ nolēmām cilvēkus izklīdināt. Pēc tam mākslinieks turpināja savu uzstāšanos un plānotais dronu šovs notika," ziņo pasākuma organizatori.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu