"Neievēro karantīnu, jo uzskata, ka uz viņiem tā neattiecas!" Latvieši arvien biežāk neievēro Islandes Covid-19 ierobežojumus, ziņo LTV (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Reikjavikas pilsētas panorāma. Ilustratīvs attēls.
Reikjavikas pilsētas panorāma. Ilustratīvs attēls. Foto: Creative Family/shutterstock.com

Kaut arī Islandē saslimstība ar Covid-19 nav bijusi tik plaša kā Latvijā, infekcijas izplatība patlaban tur ir augoša, un, kas zīmīgi, vieni no visbiežāk pašizolācijas noteikumu pārkāpšanā pieķertajiem cilvēkiem ir tieši latvieši, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Iebraucot valstī Covid-19 tests ir obligāts pat tiem, kuri ir vakcinēti. Savukārt tiem, kuri nav vakcinēti un vēlas Islandē strādāt, ir noteikta karantīna, taču ne visi ārzemnieki, to skaitā arī latvieši, to ievēro.

Dienā, kad LTV gatavo reportāžu no Islandes, vietējā policijas ēkā ir ievietoti veseli trīs cilvēki no Latvijas. Viņi savstarpēji nesaistīti katrs ir aizturēts savā Reikjavikas rajonā.

Latviete Andžela Zumente strādā Islandes policijā īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Pie viņas pārkāpēji nonāk vispirms un, salīdzinot ar pandēmijas pirmo vilni, tagad to kļūst arvien vairāk.

"Diemžēl ir jāatzīst, ka arvien vairāk pārkāpēju ir latvieši. Latviešu strādnieki, latviešu iebraucēji, kas atlido no Latvijas," stāsta Zumente.

LTV norāda, ka nokļūt aiz restēm nevar par masku nevalkāšanu vai kādiem citiem sīkiem pārkāpumiem. Bieži policijas rokās krīt tie, kuri ignorē karantīnu.

"Neievēro karantīnu nevis tāpēc, ka viņiem steidzami ir jāierodas darbā, bet gan tāpēc, ka viņi uzskata, ka uz viņiem tā neattiecas", norāda Andžela Zumente. Sākumā nevienu Islandē neliek cietumā vai īsās aizturēšanas izolatorā, taču ir arī tādi gadījumi, kad, piemēram, tā vietā, lai atrastos karantīnā, cilvēks alkohola reibumā sēžas pie auto stūres un brauc apciemot kādus savus draugus un neievēro policistu noteiktos norādījumus. Uz 24 stundām īslaicīgās aizturēšanas izolatorā parasti ievieto cilvēku, kurš ir ļoti lielā narkotiku vai alkohola reibumā.

Ja pirms trim gadiem, kad Andžela Zumente sāka strādāt policijā, īslaicīgās aizturēšanas izolatorā kāds latvietis nonāca ļoti reti, varbūt, reizi gadā, tad pēc pandēmijas varbūt arī katru dienu ieslodzījumā nonāk pa trim latviešiem.

Plašāk skaties "Panorāma" sižetā:

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu