Apinis Tokijas paraolimpiskajās spēlēs ieņem ceturto vietu diska mešanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Apinis
Aigars Apinis Foto: Ieva Makare/LETA

Aigars Apinis Tokijas paralimpiskajās spēlēs svētdien diska mešanā F-52 grupā ieņēma ceturto vietu diska mešanā.

Apinis ar 19,54 metriem trešajā metienā ierindojās nākamajā vietā aiz godalgām.

Apinis visus sešus savus metienus izpildīja kā pēdējais. Astoņu sportistu konkurencē pirmajā metienā disks lidoja vien 18,25 metrus, dodot sesto vietu. Ar 19,24 metriem otrajā mēģinājumā augstāk pakāpties neizdevās, bet trešais metiens viņu izvirzīja ceturtajā vietā.

Augstāk tikt neizdevās. Metieni 18,66, 19,39 un 18,58 metru tālumā neļāva pietuvoties medaļām.

Zeltu ar 20,02 metriem otrajā mēģinājumā izcīnīja polis Pjotrs Kosevičs, kurš apsteidza horvātu Velimiru Šandoru un indieti Vinodu Kumaru. Piektajā mēģinājumā horvāts aizmeta 19,98 metrus, bet indietis - par septiņiem centimetriem mazāk.

Pirms deviņiem gadiem Londonas paralimpiskajās spēlēs Apinis disku raidīja 21 metru tālu un sasniedza paralimpisko spēļu rekordu F-52 veselības grupā. Togad viņš šajā disciplīnā izcīnīja otro vietu, bet zelta medaļu Apinis paralimpiskajās spēlēs ir izcīnījis 2004.gadā Atēnās, 2008.gadā Pekinā un 2016.gadā Riodežaneiro.

Londonā Apinis zeltu izcīnīja arī lodes grūšanā. 

Jau ziņots, ka piektdien Diāna Dadzīte, startējot F-55 veselības grupā, diska mešanas sacensībās izcīnīja sudrabu. Dažas stundas vēlāk individuālajās iejādes sacensībās sudrabu ieguva arī Rihards Snikus un viņa zirgs "King Of The Dance".

Latvijas komandu Tokijā pārstāv paravieglatlēti Aigars Apinis, Diāna Dadzīte, Edgars Bergs un Baiba Rorbaha. Jāšanas sportā iejādes disciplīnā piedalās Rihards Snikus, peldēšanā Latviju pārstāv Jurijs Semjonovs, bet loka šaušanā pieteikta Ieva Melle.

Latvijas sportistus atbalsta treneri un asistenti Aldis Šūpulnieks, Gunta Ozoliņa, Ināra Aperāne, Maija Ukstiņa, Daria Tikhomirova un Agnese Rozīte un Haralds Lučkovskis. Sporta ārste ir Sandra Rozenštoka un fizioterapeite - Signe Rinkule.

Latvijas delegācijas vadītāja ir Zane Skujiņa.

Šīs ir astotās vasaras paralimpiskās spēles pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurās piedalās pašmāju sportisti.

Kopumā Tokijā šogad paralimpisko spēļu programmā iekļauti 22 sporta veidi - loka šaušana, badmintons, boča, kanoe airēšana, riteņbraukšana, paralimpiskā iejāde, futbols, golbols, galda teniss, teikvando, džudo, pauerliftings, airēšana, šaušana, sēdvolejbols, peldēšana, triatlons, ratiņbasketbols, ratiņpaukošana, ratiņregbijs, kā arī ratiņteniss.

Paralimpiskās spēles Tokijās norisinās no 24.augusta līdz 5.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu