Ungārijas un Slovēnijas hokeja valstsvienības svin gandarījuma uzvaras Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ungārijas hokejisti.
Ungārijas hokejisti. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases ar uzvaru svētdien noslēdza 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, taču spēlēm nekvalificējās.

Ungārija Rīgā ar 2:1 (0:0, 1:0, 1:1) pieveica Itāliju un ieņēma trešo vietu grupā.

39.minūtē vairākumā rezultātu atklāja ungāru uzbrucējs Gergo Naģs, bet rezultāta starpību 48.minūtē dubultoja Ākoss Mihālijs.

Itāļi 54.minūtē ar Džovanni Morīni pūlēm vienus vārtus atguva, taču izlīdzinājumu panākt nespēja.

Līdz ar to Ungārija ierindojās trešajā vietā ar vienu uzvaru trīs spēlēs, bet Itālija bez panākumiem palika pēdējā vietā.

Cīņā par uzvaru grupā un olimpisko ceļazīmi svētdien, plkst.17, "Arēnā Rīga" tiks ies Latvija un Francija, kas līdz šim svinējušas pa divām uzvarām. Tiešraidē maču translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV 7).

Paralēli olimpiskajam kvalifikācijas turnīram Rīgā vēl astoņas valstsvienības sadala divas ceļazīmes uz Pekinas Olimpiādi. D grupā Bratislavā tiekas slovāki, baltkrievi, austrieši un poļi. Savukārt Oslo bez mājiniekiem norvēģiem piedalās arī dāņi, dienvidkorejieši un slovēņi. Startu olimpiskajās spēlēs izcīnīs tikai grupu uzvarētāji.

Oslo divu līdz šim zaudējušo pastarīšu cīņā Slovēnija ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) apspēlēja Dienvidkoreju.

Dienvidkorejieši jau trešajā kvalifikācijas turnīra mačā pēc kārtas izvirzījās vadībā, taču piedzīvoja zaudējumu. Vārtus vairākumā 20.minūtē guva Jinhui Āns.

Otrā perioda vidū slovēņi četru minūšu un 32 sekunžu laikā iemeta trīs vārtus, nodrošinot uzvaru. Vairākumā izcēlās Žiga Jegličs un Roks Tičars, bet vienādos sastāvos - Roberts Saboličs.

Punktu mačam 15 sekundes pirms tā beigām mazākumā pielika Anže Kopitars, raidot ripu tukšos vārtos - 4:1.

Cīņā par olimpisko ceļazīmi svētdien tiksies Norvēģija un Dānija.

Dalība turnīrā Pekinā jau nodrošināta Kanādai, Krievijai, Somijai, Zviedrijai, Čehijai, ASV, Vācijai, Šveicei un mājiniecei Ķīnai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu