Zināms, ar kurām valstsvienībām Latvijas izlasei būs jāspēkojas Pekinas olimpisko spēļu grupu turnīrā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra beigām svētdien noskaidrojās, ka Latvijas hokejisti Pekinas spēļu grupas turnīrā tiksies ar Somiju, Zviedriju un Slovākiju.

Jau ziņots, ka Rīgā atlases turnīra pēdējā dienā Ungārija ar 2:1 pieveica Itāliju un Latvija ar tādu pašu rezultātu - Franciju, nodrošinot ceļazīmi uz Ķīnu un nokļūstot C grupā kopā ar Somiju un Zviedriju.

E grupā Rīgā Latvija finišēja ar deviņiem punktiem, Francija - ar sešiem, Ungārija - ar trim, bet Itālija piedzīvoja trīs zaudējumus, paliekot bez punktiem.

Jau ziņots, ka grupas pirmajā spēlē svētdien divu līdz šim zaudējušo pastarīšu cīņā Slovēnija ar 4:1 apspēlēja Dienvidkoreju.

Šajā grupā Dānija sakrāja deviņus punktus, Norvēģija - sešus, Slovēnija - trīs punktus, bet Dienvidkoreja palika bez punktiem.

B grupā Pekinā kopā ar Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) vienību, Čehiju un Šveici nokļuva Slovākija.

Bratislavā cīņā par uzvaru starp mājiniekiem slovākiem un baltkrieviem, kuri pirmajā mačā negaidīti atzina minimālu Polijas pārsvaru, ar 2:1 (1:0, 0:1, 1:0) uzvarēja Slovākija.

Piektajā minūtē par grūšanu uz apmales 5+20 minūšu sodu nopelnīja Baltkrievijas izlases aizsargs Sergejs Sapego, ko mājinieki izmantoja, jau pēc 33 sekundēm vārtus gūstot Peteram Cehlārikam.

Vairāk vārtus piecās minūtēs iemest neizdevās, jo noraidījumu nopelnīja arī mājinieki.

Izlīdzinājumu 22.minūtē panāca Jegors Šarangovičs, taču Baltkrievijai noteikti vajadzēja uzvaru pamatlaikā. Lai to panāktu, viesi 141 sekundi pirms pamatlaika beigām nomainīja vārtsargu ar sesto laukuma spēlētāju, un jau pēc četrām sekundēm Libors Hudāčeks iemeta ripu tukšos Baltkrievijas vārtos - 2:1.

Baltkrievi turpināja mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ko 46 sekundes pirms mača beigām apturēja Andreja Stasa noraidījums baltkrieviem. Rezultāts vairs nemainījās, līksmojot slovākiem.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas D grupas mačā Austrija ar 4:1 pārspēja Poliju.

Slovākija ieņēma pirmo vietu ar deviņiem punktiem, kamēr pārējās komandas izcīnīja pa vienai uzvarai un trim punktiem. Otro vietu ieņēma Baltkrievija, trešo - Austrija, ceturto - Polija.

Jau iepriekš bija zināms, ka A grupā Pekinā spēlēs Kanāda, ASV, Vācija un mājiniece Ķīna.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu