Diska metējs Apinis tomēr izcīna Tokijas paraolimpisko spēļu bronzu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ausma Cīrulniece

Latvijas diska metējs Aigars Apinis pēc konkurenta diskvalifikācijas Tokijas paraolimpiskajās spēlēs ticis pie bronzas godalgas.

Jau ziņots, ka Aigars Apinis Tokijas paraolimpiskajās spēlēs svētdien diska mešanā F-52 grupā ieņēma ceturto vietu diska mešanā.

Apinis ar 19,54 metriem trešajā metienā ierindojās nākamajā vietā aiz godalgām.

Zeltu ar 20,02 metriem otrajā mēģinājumā izcīnīja polis Pjotrs Kosevičs, kurš apsteidza horvātu Velimiru Šandoru un indieti Vinodu Kumaru. Piektajā mēģinājumā horvāts aizmeta 19,98 metrus, bet indietis - par septiņiem centimetriem mazāk.

LPK informē, ka pirmdien no Starptautiskās Paraolimpiskās komitejas (IPC) saņemta informācija par Indijas sportistu Kumaru, kurš diska mešanas finālā ir startējis nepareizā medicīniskajā klasē, un viņa rezultāts ir anulēts. Līdz ar to trešo labāko rezultātu paraolimpiskajās spēlēs diska mešanā F-52 veselības klasē ir sasniedzis četrkārtējais paraolimpisko spēļu čempions Apinis.

Būdams viens no pasaules top sportistiem, Apinis sacensībās sagādāja nopietnu konkurenci un satraukumu citu valstu atlētiem. Pats sportists atzīst, ka konkurence viņa disciplīnā paaugstinās ar katru gadu, un aizvien vairāk ir tādu sportistu, kuri met pāri 19 metru atzīmi.

Apinis ir četrkārtējs paraolimpisko spēļu čempions un godalgotākais sportists Latvijā. Viņa paraolimpiskais rekords diska mešanā F-52 grupā ir 21 metrs, ko viņš sasniedza 2012.gada Londonas paraolimpiskajās spēlēs.

2016.gada paraolimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Apinis izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, 2012.gada paraolimpiskajās spēlēs Londonā - zelta medaļu lodes grūšanā un sudraba medaļu diska mešanā. 2008.gadā Pekinā viņš izcīnīja zelta medaļu diska mešanā un sudraba medaļu lodes grūšanā. Savukārt 2004.gadā paraolimpiskajās spēlēs Atēnās viņš izcīnīja zelta medaļu diska mešanā, bet 2000.gadā Sidnejas paraolimpiskajās spēlēs - bronzas medaļu lodes grūšanā un bronzas medaļu diska mešanā.

Jau ziņots, ka piektdien Diāna Dadzīte, startējot F-55 veselības grupā, diska mešanas sacensībās izcīnīja sudrabu. Dažas stundas vēlāk individuālajās iejādes sacensībās sudrabu ieguva arī Rihards Snikus un viņa zirgs "King Of The Dance".

Latvijas komandu Tokijā pārstāv paravieglatlēti Aigars Apinis, Diāna Dadzīte, Edgars Bergs un Baiba Rorbaha. Jāšanas sportā iejādes disciplīnā piedalās Rihards Snikus, peldēšanā Latviju pārstāv Jurijs Semjonovs, bet loka šaušanā pieteikta Ieva Melle.

Latvijas sportistus atbalsta treneri un asistenti Aldis Šūpulnieks, Gunta Ozoliņa, Ināra Aperāne, Maija Ukstiņa, Daria Tikhomirova un Agnese Rozīte un Haralds Lučkovskis. Sporta ārste ir Sandra Rozenštoka un fizioterapeite - Signe Rinkule.

Latvijas delegācijas vadītāja ir Zane Skujiņa.

Šīs ir astotās vasaras paraolimpiskās spēles pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kurās piedalās pašmāju sportisti.

Kopumā Tokijā šogad paraolimpisko spēļu programmā iekļauti 22 sporta veidi - loka šaušana, badmintons, boča, kanoe airēšana, riteņbraukšana, paraolimpiskā iejāde, futbols, golbols, galda teniss, teikvando, džudo, pauerliftings, airēšana, šaušana, sēdvolejbols, peldēšana, triatlons, ratiņbasketbols, ratiņpaukošana, ratiņregbijs, kā arī ratiņteniss.

Paraolimpiskās spēles Tokijās norisinās no 24.augusta līdz 5.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu