"Tad, kad dabūsim atpakaļ veco KP..." Porziņģis saņēmis augstas uzslavas no ilggadēja komandas biedra

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Ilggadējais Kristapa Porziņģa komandas biedrs Tims Hārdevejs jaunākais nesenā preses konferencē nācis klajā ar uzslavām latviešu centra spēlētājam.

2020./2021. gada sezonu Kristaps Porziņģis aizvadīja pēc starpsezonā pārciestas meniska operācijas. Lai gan regulārajā sezonā latvieša statistikas rādītāji bija visai augstā līmenī - caurmērā 20,1 punkts un 8,9 bumbas zem groziem, izslēgšanas spēlēs skaitļi bija bēdīgāki - 13,1 punkts un 4,5 atlēkušās bumbas.

Neskatoties uz to statistikas samazināšanās daļēji skaidrojama arī ar latvieša pielāgošanos konkrētai lomai laukumā, viņš tik un tā par savu sniegumu izpelnījās kritiku gan no mediju, gan fanu puses.

Pazīstami ārzemju apskatnieki šajā starpsezonā vairākkārt uzsvēruši, ka "Mavericks" un Porziņģa ceļiem būtu jāšķiras. Daļa uzskata, ka attiecību pārtraukšana nāktu par labu Porziņģim, kamēr citi uz potenciālo darījumu pozitīvi raugās no Dalasas kluba perspektīvas.

Atbalstu latviešu spēlētājam nesenajā "Mavericks" preses konferencē pauda arī Porziņģa komandas biedrs kopš laika, kad viņš pārstāvēja Ņujorkas "Knicks", Tims Hardevejs jaunākais.

Pieredzējušais aizsargs ir pārliecināts, ka latvietis izdarīs visu, lai atgūtu iepriekšējo formu: "Es zinu KP. Es zinu, ka viņš ir atpakaļ Latvijā un smagi strādā, lai atgrieztos tur, kur bija pirms savainojuma, kad mēs bijām "Knicks" komandā. Es zinu, cik ļoti viņš šo spēli mīl. Es zinu, cik smagi viņš strādā. Viņš izdarīs visu nepieciešamo, lai atgūtu to pārliecības līmeni, kas viņam bija. Savainojumi ir basketbola sastāvdaļa. Mums ir jāņem vērā arī tos."

Tāpat Hārdevejs arī latvietim veltīja komplimentus, paužot pārliecību, ka "Mavericks" ar traumu nenomocītu Porziņģi spēj būt titula pretendenti.

"Es zinu, kāds spēlētājs viņš ir, neskatoties uz to, ka viņš īsti nebija ritmā un, visticamāk, iepriekšējo savainojumu dēļ nebija arī tik pārliecināt. Es, iespējams, vislabāk no visiem šajā organizācijā zinu, uz ko viņš ir spējīgs.

Tad, kad dabūsim atpakaļ veco KP, es domāju, ka mēs varam uzveikt jebkuru komandu," norādīja Hārdevejs.

Porziņģis un Hardevejs komandas biedri bijuši jau kopš 2017. gada sezonas, kad uzbrūkošais aizsargs atgriezās "Knicks" rindās, bet Porziņģi Ņujorkas vienība ar ceturto kārtas numuru izvēlējās 2015. gada jauno spēlētāju draftā. 2019. gadā Hardevejs kopā ar Porziņģi maiņas darījuma rezultātā pārcēlās uz Dalasu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu