Latvijā 106 pusaudži saņēmuši vecumam neatbilstošu Covid-19 poti (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: CDC/Unsplash

Latvijā no šā gada 1. maija līdz 13. jūnijam konstatēti 106 gadījumi, kad pusaudžiem vecumā no 12 līdz 17 gadiem veikta neatbilstoša pote pret Covid-19, vēstī Latvijas Radio.

Pilngadību nesasniegušas 64 personas saņēmušas "Modernas" vakcīnu, bet 41 gadījumā "Janssen" un vienā gadījumā "Astra Zeneca" vakcīnu.

Galvenokārt tā noticis vakcīnas veicēja kļūdas dēļ.

"Šādi gadījumi ir bijuši. Tie visi ir uzskaitīti. Vispirms tika sazināts arī ar vecākiem un arī ar ģimenes ārstiem, lai notiktu šo pusaudžu veselības stāvokļa uzraudzīšana,"

teica Vakcinācijas biroja pārstāve Inga Vasiļjeva. Viņa norāda, ka veikta atkārtota instruktāža pakalpojuma sniedzējiem, kā arī masu vakcinācijas centros tika ieviesta speciāla pusaudžu marķēšana, lai vakcinētājs nepārprotami zinātu, ka viņa priekšā ir pusaudzis. Uz šo brīdi šādi gadījumi ir pilnībā izskausti.

"No bioloģiskās puses tur nevajadzētu būt nekādam kaitējumam. Skatoties to, kas notika sākumā un tagad paejot pāris mēnešiem, redzam, ka tāda pati deva, tieši tā pati vakcīna ir apstiprināta nu jau 12 gadus veciem bērniem

– tā, ko [iepriekš] kļūdaini saņēma 15 gadus vai 16 gadus vecs jaunietis. Mēs redzam, ka viss ir kārtībā. Bet tajā pašā laikā – ne jau par velti mēs lietojam reģistrētus medikamentus, un regulators reģistrē tos noteiktai vecuma grupai, tā kā pie tā vienmēr būtu jāpieturas," sacīja Valsts imunizācijas padomes priekšsēdētāja, ģimenes vakcinācijas centra vadītāja un infektoloģe Dace Zavadska.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu