Vispirms Covid-19 pošu devas nodot partnervalstīm, tās būtu lietderīgi piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem kā trešo vakcīnas devu, norāda Kariņš (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens / LETA

Pirms Covid-19 pošu devas, pēc kurām šobrīd nav pieprasījuma, piedāvāt partnervalstīm, tās būtu lietderīgi piedāvāt Latvijas iedzīvotājiem kā trešo vakcīnas devu, pirmdien, 30. augustā, pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš skaidroja, ka no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) saņēmis informāciju, ka šodien vai rīt Eiropas Zāļu aģentūra izrunās jautājumu saistībā ar trešo pošu saņemšanu, pēc kā arī mūsu speciālisti šo jautājumu izskatīs.

Kariņš teica, ka, viņaprāt, apstākļos, kad pieejamo vakcīnu skaits ir lielāks nekā to pieprasījums, būtu lietderīgi vispirms tās piedāvāt vakcinēties gribošajiem iedzīvotājiem kā trešo poti.

"Valstī ir simtiem tūkstoši vakcīnu. Esam pieņēmuši lēmumu nelielu daļu krājumu, kuriem oktobra beigās laikam beigtos derīguma termiņš, piedāvāt citiem.

Apstākļos, kur vakcīnu ir vairāk nekā pieprasījums, esam spiesti runāt ar mūsu partnervalstīm, vai kādam ir vajadzība pēc vakcīnām," atklāja premjers, piebilstot, ka viņš redz iespēju piedāvāt jebkuram valsts iedzīvotājam pieeju trešajai potei.

No premjera teiktā izriet, ka vispirms eksperti nāks klajā ar savu priekšlikumu un tad, iespējams, valdība pieņems kādu lēmumu šajā jautājumā. Kariņš atzīmēja, ka šis ir virziens, kurā devušās jau vairākas pasaules valstis, un, pēc viņa domām, arī Latvijai nebūtu jāliedz šāda iespēja.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu