Ministre atklāj, ka klātienes mācības drīkstēs uzsākt arī Covid-19 testa rezultātu nesaņēmušie (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Atbildīgās amatpersonas šodien plāno apspriest, kādos Covid-19 izplatības apstākļos Latvijā tomēr varētu nākties atkal pāriet uz attālinātām mācībām.

Šorīt LTV "Rīta panorāmā" izglītības ministre Anita Muižniece (JKP) uzsvēra, ka uzstādījums joprojām paliek maksimāli ilgi censties nodrošināt klātienes mācības, attiecīgi pagaidām neesot apspriests konkrēts Covid-19 kumulatīvā rādītāja skaitlis, pie kura skolās tomēr varētu nākties atkal pāriet uz attālinātu izglītošanos.

Ministre atzīmēja, ka vismaz puse sabiedrības Latvijā ir saņēmusi vismaz pirmo vakcīnas pret Covid-19 devu, tāpēc viņa uzskata, ka, lemjot par attālināto mācību atjaunošanu, būtu jāvērtē ne vien kumulatīvais rādītājs, bet arī slimnīcu noslodze, jo potētie Covid-19 pārslimo vieglāk, radot mazāku spiedienu uz veselības aprūpes sistēmu.

Pēc Muižnieces vārdiem, šodien pirms valdības sēdes atbildīgās amatpersonas apspriedīs jau ieviesto regulējumu un vēl darāmo, attiecīgi tad varētu runāt arī par kādiem skaitliskiem rādītājiem attālināto mācību ieviešanai.

Mācību gada laikā klasei doties pašizolācijā un uz laiku pāriet uz attālinātām mācībām nāksies arī tad, ja tajā konstatēs kādu ar Covid-19 saslimušo, savukārt vakcinētie skolotāji varēs turpināt darbu, atzīmēja Muižniece.

Runājot par skolēnu Covid-19 testēšanu pirms mācību uzsākšanas, ministre atzina, ka joprojām ir zināmas problēmas ar vienu laboratoriju, tostarp ar testu rezultātu sagatavošanu, tomēr visi bērni, kas nodevuši analīzes, varēs atgriezties klātienes mācībās, arī vēl nesaņemot atbildi, bet pēc tam tiek cerēts procesu pilnībā sakārtot un likvidēt aizķeršanās.

Muižniece atzina, ka Covid-19 pandēmija kopumā ir radījusi nokaitētu situāciju sabiedrībā, tāpēc arī skolās būs jāpiestrādā pie sekmīga mācību procesa nodrošināšanas.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu