Latvijas basketbola izlase uzzinājusi pretiniekus Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

Otrdien, 31. augustā, Latvijas vīriešu basketbola izlase uzzināja savus pretiniekus 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Latvija startēs A apakšgrupā, spēkojoties ar Serbijas, Beļģijas un Slovākijas izlasēm.

Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas turnīrā piedalīsies 32 komandas, kas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Pasaules kausa izcīņai no Eiropas zonas kvalificēsies 12 valstsvienības.

Kvalifikācijas spēles paredzētas trijos "logos" - 2021. gada novembrī, 2022. gada februārī un jūnija beigās. No katra četrinieka trīs labākās iekļūs kvalifikācijas otrajā kārtā, un 2022. gada augustā un novembrī, kā arī 2023. gada februārī aizvadīs vēl pa sešām spēlēm ar kaimiņu grupas vienībām, izveidojot četras jaunas apakšgrupas (A+B, C+D, E+F, G+H). Iepriekšējā grupā sasniegtie rezultāti tiks "pārnesti" uz nākamo kārtu. Trīs labākās komandas no katras otrās kārtas apakšgrupas kvalificēsies Pasaules kausa izcīņai.

Kvalifikācijas turnīrs norisināsies arī Amerikas zonā, kur 16 komandas cīnīsies par septiņām ceļazīmēm, Āfrikas zonā, kur 16 komandas sadalīs sešas ceļazīmes, kā arī Āzijas un Okeānijas zonā, kur 16 komandu vidū tiks sadalītas piecas "biļetes" uz turnīru. 

Āzijas un Okeānijas turnīrā piedalīsies arī rīkotājvalstu Japānas un Filipīnu komandas, kurām garantētas tiesības spēlēt finālturnīrā; Automātisko ceļazīmi saņems arī Indonēzija, ja 2022. gada jūlijā paredzētajā Āzijas kausa izcīņā tā iekļūs labāko astoņniekā.

Eiropas zonas kvalifikācijas turnīra apakšgrupas:

A grupa - Serbija, Latvija, Beļģija, Slovākija.

B grupa - Grieķija, Turcija, Lielbritānija, Baltkrievija.

C grupa - Slovēnija, Horvātija, Somija, Zviedrija.

D grupa - Vācija, Polija, Izraēla, Igaunija.

E grupa - Francija, Melnkalne, Ungārija, Portugāle.

F grupa - Lietuva, Čehija, Bosnija un Hercegovina, Bulgārija.

G grupa - Spānija, Ukraina, Nīderlande, Ziemeļmaķedonija.

H grupa - Itālija, Krievija, Gruzija, Islande.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu