Mančestras "United" un Turīnas "Juventus" oficiāli panākušas vienošanos par Ronaldu pāreju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

Futbola gigants Mančestras "United" oficiāli panācis vienošanos ar Itālijas superklubu Turīnas "Juventus" par Krištianu Ronaldu pārcelšanos uz Angliju.

Jau ziņots, ka portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu piektdien pēc 12 gadu pārtraukuma atgriezās Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras "United".

Iepriekš vairāki ārzemju mediji par Ronaldu nākamo komandu piesauca citu Mančestras klubu "City", bet viņš tomēr nolēma atgriezties "United", kur no 2003. līdz 2009.gadam izcēlās ar 118 vārtiem.

"Juventus" atklāja, ka par futbolistu no "United" iegūs 15 miljonus eiro, kā arī papildu astoņus miljonus, ja tiks izpildīti vairāki citi nosacījumi.

Tikmēr "United" portugāli jau atalgojusi ar divu gadu līgumu un iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

""United" manā sirdī vienmēr ieņēmusi īpašu vietu. Esmu patīkami satraukts atgriezties klubā. Kopš paziņojuma izplatīšanas piektdien, saņemtas ļoti daudz apsveikuma ziņas," gandarīts par atgriešanos Anglijā ir Ronaldu. "Nevaru vien sagaidīt, kad atkal varēšu spēlēt "Old Trafford" stadionā pilnu tribīņu priekšā. Pēc izlases spēlēm pievienošanos komandai. Ceru, ka mums būs lieliska sezona."

36 gadus veco spēlētāju par prasmi rast motivāciju šādā vecumā slavēja galvenais treneris Ūle Gunnars Sūlšērs. Viņš arī pauda pārliecību, ka Ronaldu šosezon priecēs līdzjutējus un komandas biedrus ar fantastisku sniegumu.

Pēc izlašu pārtraukuma "United" nākamā spēlē premjerlīgā ar Ņūkāslas "United" paredzēta 11.septembrī.

Pēdējās trijās sezonās "Juventus" rindās Ronaldu klubam palīdzēja divreiz tikt pie Itālijas čempionu titula, aizvadītajā sezonā izcīnīt Itālijas kausu, kā arī divreiz uzvarēt Superkausa izcīņā.

2019. un 2020.gadā viņš tika atzīts par līgas labāko spēlētāju, bet pagājušajā sezonā viņš kļuva par labāko vārtu guvēju līgā, tomēr "Juventus" deviņu uzvaru sērija Itālijas A sērijā aprāvās, uzvarot Milānas "Inter", bet UEFA Čempionu līgā Turīnas klubs nepārvarēja astotdaļfinālu. Trīs sezonās "vecā senjora" netika tālāk par ceturtdaļfinālu Čempionu līgā.

Atšķirībā no Turīnas kluba Ronaldo individuāli joprojām ir visaugstākās klases futbolists, ko viņš vasarā Portugāles izlases rindās apliecināja Eiropas čempionātā, ar četrās spēlēs gūtajiem pieciem vārtiem dalot turnīra labākā snaipera titulu.

"United" pagājušās sezonas premjerlīgas turnīrā finišēja otrā, atpaliekot par 12 punktiem no Mančestras "City". Tas bija atkārtots labākais "United" rezultāts līgā kopš čempionu titula 2012./2013.gada sezonā.

Šosezon "United" pēc trim spēlēm ar septiņiem punktiem ieņem trešo vietu premjerlīgā, bet tikpat ir pozīciju augstāk esošajai Vesthemas "United" un vēl trim komandām, kas tabulā atrodas zemāk. Līdere ar deviņiem punktiem ir Totenhemas "Hotspur".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu