VIDEO ⟩ Aizputē lokalizēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šodien pēcpusdienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ugunsdzēsēji Aizputē nodzēsuši ugunsgrēku neapsaimniekotā mūra divstāvu ēkā. 

Izsaukums uz ugunsgrēku saņemts šodien pēc plkst.10. Neapsaimniekotajai divstāvu ēkai dedzis jumts un starpstāvu pārsegums 450 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevies nosargāt blakus esošās koka mājas. Ugunsgrēka likvidēšana prasīja aptuveni piecas stundas. Notikuma vietā strādāja 21 ugunsdzēsējs, izmantojot sešas autocisternas un vienas autokāpnes, sacīja Vītola.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja bijušā Aizputes novada izpilddirektore Astrīda Eņģele, ēka ir privāts īpašums, kura saimnieks dzīvo ārzemēs. Nekustamais īpašums savulaik nacionalizēts un denacionalizēts, taču pēdējos 20 gadus neapsaimniekošanas dēļ tas strauji iet bojā un kļūst bīstams apkārtējiem, tādēļ pašvaldība to norobežojusi ar žogu.

"Pēc ilgas un neatlaidīgas saziņas ar ēkas saimnieku pašvaldībai ir izdevies noskaidrot nekustamā īpašuma pilnvaroto personu, kurai jau bija uzdots veikt ēkas tehnisko apsekojumu un iesniegt to būvvaldē. Taču šodien ēkā izcēlās ugunsgrēks, kas apdraudēja arī blakus esošās koka ēkas, ko pateicoties ugunsdzēsēju profesionālajam darbam, izdevās nosargāt no ugunsnelaimes," stāstīja Eņģele.

Uz jautājumu, vai tā varētu būt ļaunprātīga dedzināšana, Eņģele atbildēja, ka to analizēs un noteiks Valsts policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu