Turpmākajiem diviem gadiem Latvijai paredzēti vairāk par četriem miljoniem vakcīnu devu (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Kopumā 2022. un 2023.gadam ir paredzēti nedaudz vairāk par četriem miljoniem dažādu ražotāju vakcīnu pret Covid-19 devu, žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Otrdien Ministru kabinets slēgtajā daļā skatīja Veselības ministrijas informatīvo ziņojumu "Par vakcīnu pret Covid-19 "Sanofi" un "Pfizer"/"BioNTech" ("Comirnaty") iegādi". Kariņš skaidroja, ka šis jautājums bija par vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem turpmākajiem diviem gadiem.

"Veselības ministrijas stratēģija ir iegādāties un pasūtīt vakcīnas no dažādiem ražotājiem ar dažādām tehnoloģijām un iedarbību uz dažādiem vīrusa paveidiem, tādā veidā diversificējot un paplašinot iespēju, ka jebkurā gadījumā mums būtu pieejamas vislabākās vakcīnas uz vēl nezināmu nākotni," skaidroja premjers.

Līdzīgus jautājumus Ministru kabinets slēgtajā daļā ir skatījis jau iepriekš, lemjot, piemēram, par ražotāja "Valneva" vakcīnas pret Covid-19 iekļaušanu revakcinācijas portfelī. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš preses konferencēs paudis, ka Latvija veido vakcīnu portfeli ne tikai attiecībā uz šim vakcinācijas posmam nepieciešamo, bet arī nākamajam periodam, tādējādi gatavojoties "iespējamai un varbūtējai revakcinācijai, sākot no nākamā gada".

Tomēr, pretēji citās sēdēs lemtajam, pēc Kariņa sacītā, "šodien mēs nekādu būtisku, jaunu lēmumu nepieņēmām, taču bija precizējumi".

Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, komentējot šodien valdībā skatīto ziņojumu, sacīja, ka ir būtiski iegādāties uz dažādu tehnoloģiju bāzes veidotas vakcīnas. "Manā skatījumā, tas ir galvenais - nesakoncentrēties uz kādu vienu vai divām vakcīnām, bet dot plašākas iespējas perspektīvām," sacīja eksperts.

Jau ziņots, ka valdība ir vairākkārt pieņēmusi lēmumus par vakcīnu iepirkumiem turpmākajiem gadiem, lemjot, piemēram, par "Pfizer"/"BioNTech", un "Moderna" ražotāju vakcīnām.

Tāpat valdība iepriekš lēmusi atteikties no papildu 420 000 ražotāja "Johnson & Johnson" vakcīnu devām nākamā gada otrajā ceturksnī, ņemot vērā ražotāja nespēju piegādāt solītos devu apmērus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu