Sevastova prestižo "US Open" noslēdz jau pirmajā kārtā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien ASV atklāto meistarsacīkšu pirmajā kārtā zaudēja čehietei Katerinai Sinjakovai.

Sevastova, kas WTA rangā ieņem 65.pozīciju, piekāpās Sinjakovai, kura pasaules rangā ir 12 vietas augstāk, ar 6-7 (6:8), 3-6.

Līdz ar to Latvijas tenisistiem šis turnīrs jau ir beidzies.

Jau pirmajā geimā, servējot Sevastovai, pretiniecei bija viena breikbumba, taču tā netika izmantota. Trešajā geimā Sinjakova ieguva pat divas breikbumbas pēc kārtas, otrās izspēlē Latvijas tenisistei pieļaujot dubultkļūdu - 2-1 čehietes labā.

Zaudēto geimu sērija servējot turpinājās četrus geimus. 2-2 Sevastova panāca ar otro breikbumbu, bet 3-3 - ar pirmo no divām breikbumbām. Savukārt piektajā geimā, kas ar 18 izspēlēm kļuva par garāko setā, Sinjakova punktā pārvērta trešo breikbumbu.

Arī septītajā geimā Sinjakovai bija trīs breikbumbas, taču tās Sevastova atspēlēja. Savukārt devītajā geimā atkal vadībā izvirzījās čehiete, punktā pārvērtusi otro breikbumbu.

Sevastova tūlīt ar otro breikbumbu atspēlējās, trāpot līnijā, taču uzreiz zaudēja savu servi - 5-6.

Arī nākamais geims nekļuva par pēdējo setā, Sinjakovai dodot pretiniecei divas breikbumbas pēc kārtas un otrās izspēlē sitot autā - 6-6.

Taibreikā pārsvarā vadībā bija Sevastova, taču trīs pēdējos punktus setā guva Sinjakova - 7-6 (8:6) viņas labā.

Otro setu pretinieces servējot sāka pārliecinošāk. Pirmā breikbumba tika iegūta vien sestajā geimā, ar trešo tādu iespēju Sinjakovai panākot 4-2 savā labā.

Nākamos divus geimus, pašām servējot, sportistes vinnēja, turklāt Sevastova atstāja pretinieci "sausā".

Tomēr devītajā geimā Sinjakova ar savu servi varēja pabeigt maču ar uzvaru. To viņa arī izdarīja, ar teicamu servi panākot 6-3 un iekļūstot otrajā kārtā.

Tur viņa tiksies ar Grieķijas tenisisti Mariju Sakari (WTA 18.), kas ar 6-4, 6-3 pieveica Martu Kostjuku no Ukrainas (WTA 55.).

Līdzšinējās trijās spēlēs, kas visas beigušās trijos setos, divreiz pārāka bija bijusi čehiete - 2016.gadā Trnavas turnīra finālā Slovākijā un 2017.gadā Zviedrijā notiekošā Bostadas turnīra ceturtdaļfinālā. Sevastova uzvaru izcīnīja 2019.gada Maiami turnīra 1/32 finālā.

Pirms divām nedēļām Sevastova traumas dēļ nespēja pabeigt Sinsinati "WTA 1000" turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas spēli.

Pirms olimpiskajām spēlēm Vimbldonas čempionātā Sevastova sasniedza trešo kārtu. Pēc zaudējuma Tokijas olimpisko spēļu turnīra pirmajā kārtā Sevastova cieta neveiksmes arī Sanhosē un Monreālas sacensību pirmajās spēlēs. Latvijas tenisistes zaudējumu sērija šobrīd sasniegusi piecus mačus.

Sevastova šosezon labāko rezultātu sasniedza turnīrā Maiami, kur izcīnīja trīs uzvaras un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Sinjakova Sinsinati nespēlēja, bet aizvadītajā nedēļā tika līdz trešajai kārtai Klīvlendas "WTA 250" sērijas turnīrā, ceturtdaļfinālā trijos setos piekāpjoties nākamajai uzvarētājai igaunietei Anetei Kontaveitai.

Līdz trešajai kārtai čehiete tika arī Monreālā, pirmajā kārtā pieveicot Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, jūlija vidū Prāgas "WTA 250" sērijas turnīrā un Vimbldonā, bet jūnijā aizcīnījās līdz Bādhomburgas "WTA 250" sērijas sacensību finālam, zaudējot Andželikai Kerberei.

Tokijas olimpiskajās spēlēs Sinjakova vienspēlē nepiedalījās, bet dubultspēlē kopā ar Barboru Krejčīkovu izcīnīja zelta medaļas.

Latvijas tenisistei šosezon ir 21 uzvara un 19 zaudējumi, Čehijas sportistes bilance ir 22-15, pēdējā laikā labāk spēlējot čehietei.

Sevastova "US Open" līdz šim bija spēlējusi desmit reizes. Tas ir viņas veiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs, 2016. un 2017.gadā tiekot līdz ceturtdaļfinālam, bet 2018.gadā iekļūstot pusfinālā. Pagājušajā gadā Sevastova tika līdz otrajai kārtai.

Arī Sinjakovai veiksmīgākais ASV atklāto meistarsacīkšu turnīrs bija 2018.gadā, tiekot līdz trešajai kārtai. Pagājušajā gadā viņa zaudēja pirmajā kārtā.

Sevastova līdz šim uzvarējusi četros, bet Sinjakova - divos WTA vienspēļu turnīros.

No turnīra izstājusies Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 30.), kura sacensībās bija izsēta ar 27.numuru.

Vīriešu sacensībās kvalifikācijas turnīrā piedalījās Latvijas pirmā rakete Ernests Gulbis, kurš pārvarēja divas no trim kvalifikācijas kārtām un pamatsacensībās neiekļuva.

2020.gada turnīrā vienspēlē vīriešiem uzvarēja austrietis Dominiks Tīms, bet sievietēm - japāniete Naomi Osaka.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, kurā spēles notiks uz cietā seguma, noslēgsies 12.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu