Kariņš: Valdība strādās pie tā, lai ne tikai 1. septembrī skolēni varētu doties uz skolām klātienē, bet maksimāli ilgi (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdien, 1. septembrī, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš raidījumā "900 sekundes" norādīja, ka valdība strādās pie tā, lai ne tikai šodien skolēni varētu doties uz skolām klātienē, bet maksimāli ilgi.

"Nevakcinēto epidēmija". Lai nenonāktu pie sliktākajiem scenārijiem, Krišjānis Kariņš aicina vakcinēties: "Ir skaidrs veids kā sevi pasargāt, ir pieejamas tūkstošiem vakcīnu devas, mediķi ir zinoši." Cilvēki turpina nākt potēties, tomēr tas varētu notikt raitāk, lai varētu atcelt ierobežojumus.

Vakcinācijas aptvere ir zema. "Es nezinu, vai mēs darām kaut ko nepareizi, mēs dara to pašu, ko kaimiņvalstis.

Mūsu valstī ir ļoti plaša dezinformācija, kas iesakņojas dziļāk. Bet dezinformācijas pote ir informācija."

Premjers skaidro, ka slimība saēd plaušas. Ja cilvēks nonāk slimnīcā, tad ārsti var tikai atvieglot cilvēka ciešanas, jo nav zāles pret Covid-19 saslimšanu. Tomēr vakcīna pasargā, lai cilvēki nenonāktu tik tālu.

Kā uzsvēra premjers, valstis, kas atceļ ierobežojumus, to var darīt tikai tāpēc, ka tajās ir ļoti augsta vakcinācijas aptvere, kas nodrošina to, ka cilvēki nesaslimst smagi un nenonāk slimnīcās. Arī Latvijā cīņas pret Covid-19 kontekstā ir svarīgi nodrošināt, lai slimnīcas nepārpildās ar Covid-19 slimniekiem, atzīmēja politiķis.

Kariņš atkārtoti uzsvēra, ka gaidāmajā slimību rudens sezonā arvien vairāk gaidāms, ka kaut kādi pakalpojumi vakcinētajiem būs pieejami brīvāk nekā nevakcinētajiem.

Savukārt klātienes mācības valsts cer turpināt visu mācību gadu. Savukārt stratēģiskajā padomē vēl tiks spriests, ko vēl iespējams darīt, lai pēc iespējas uzturētu iedzīvotājiem ierasto dzīves ritmu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu