Rīgas "Dinamo" par aizvadīto sezonu saņēmusi naudas sodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents Aleksejs Morozovs sarunā ar Krievijas mediju "Sport RBC" atklājis, ka Rīgas "Dinamo" par finansiālo noteikumu neievērošanu aizvadītajā sezonā piemērots naudas sods.

Sākot ar 2020./2021. gada sezonu KHL tika ieviests algu "griestu" un "grīdas" princips, kas paredz, ka klubi spēlētāju algās kopumā nedrīkst tērēt vairāk par noteiktu summu. Tai pašā laikā spēlētāju algu kopsummai ir arī jāsasniedz konkrēts līmenis jeb "grīda".

Aizvadītajā sezonā algu "griesti" bija 900 miljoni Krievijas rubļu (aptuveni 10 miljoni eiro), bet grīda - 270 miljoni rubļu (apmēram 3 miljoni eiro).

Kā norādīja Morozovs, algu "griestus" neviens klubs nebija pārsniedzis, savukārt "grīdu" nesasniedza viens klubs - Rīgas "Dinamo".

Par šādu finansiālo noteikumu pārkāpumu rīdziniekiem piespriests 4,6 miljoni rubļu (aptuveni 53 tūkstoši eiro) liels naudas sods. 

Rīgas "Dinamo" pagājušajā sezonā palika pēdējā vietā KHL kopvērtējumā, 60 mačos izcīnot tikai deviņas uzvaras.

Gaidāmajā sezonā KHL komandām algu "grīda" ir palielināta līdz 315 miljoniem rubļu (3,65 miljoni eiro).

Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas pirmo KHL spēli aizvadīs ceturtdien, 2. septembrī, izbraukumā tiekoties ar Jaroslavļas "Lokomotiv". Sākums plkst. 19:00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu