Daugavpils slimnīca aizliedz pacientu apmeklēšanu ar 1. septembri (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Lai neapdraudētu neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu nepārtrauktā režīmā, sākot ar 1. septembri Daugavpils slimnīcā aizliegta pacientu apmeklēšana.

Komentējot slimnīcas lēmumu, slimnīcas pārstāve Gundega Gronska atzina, ka tas saistīts ar negatīvām tendencēm attiecībā uz Covid-19 vīrusa infekcijas gadījumu pieaugumu, lai maksimāli minimizētu vīrusa izplatīšanos slimnīcā un galvenais, lai neapdraudētu neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu nepārtrauktā režīmā.

Izņēmumi pieļaujami vien gadījumos, kad pacienta ārstējošais ārsts konstatē konkrēta pacienta kritisko veselības stāvokli.

Tāpat, pirms nodod pārtikas paciņas pacientam, jākonsultējas ar pacienta ārstējošo ārstu, lai precizētu, vai pacientam jāievēro specializēta diēta.

Paciņas jāsašķiro caurspīdīgos iepakojumos. Atsevišķi jābūt produktiem, kuriem ir norādīts derīguma termiņš vai mājās gatavotam ēdienam, kas jāuzglabā ledusskapī. Atsevišķi jāiepako sausā pārtikas produkcija, kuru drīkst uzglabāt istabas temperatūrā pacienta nakts skapītī.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu