Saņemta informācija par 18 cilvēkiem, kas, iespējams, nelikumīgi ieguvuši vakcinācijas sertifikātu. Vairāki labprātīgi pieteikušies policijā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Digitālais Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls.
Digitālais Covid-19 sertifikāts. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA LETA

Līdz šim Valsts policija (VP) Nacionālajam veselības dienestam (NVD) sniegusi informāciju par 18 cilvēkiem, kas, iespējams, nelikumīgi ieguvuši potēšanās sertifikātus, savukārt vēl vairāki iedzīvotāji atsaukušies policijas aicinājumam labprātīgi pieteikties pie izmeklētājiem.

Policijā atgādināja, ka personu, kas nelikumīgi ieguvušas Covid-19 vakcinācijas sertifikātus, varētu būt vairāki simti un patlaban tiek apkopota visa nepieciešamā informācija un vākti pierādījumi, lai informāciju par visām personām nosūtītu NVD, kurš attiecīgi lemj par Covid-19 sertifikātu anulēšanu.

Policijā norādīja, ka šis process ir laikietilpīgs, jo policija visas procesuālās darbības veic atbilstoši Kriminālprocesa likumam un sāktajos procesos ir liels informācijas apjoms.

LETA jau rakstīja, ka pirmos sertifikātus NVD pēc policijas saņemtās informācijas ir anulējis.

Augustā Valsts policija paziņoja, ka vairākos kriminālprocesos aizturētas personas, tostarp trīs mediķi, kuri organizējuši vakcinācijas pret Covid-19 imitāciju vairākiem simtiem iedzīvotāju.

Policija arī aicinājusi atsaukties iedzīvotājus, kuri izmantojuši noziedzīgos pakalpojumus, jo, sadarbojoties ar izmeklētājiem, likums dod tiesības pieņemt arī lēmumu par atbrīvošanu no kriminālatbildības.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu