Kariņš: Cilvēki ir pieraduši skatīties uz saslimušo skaitu, bet pašlaik svarīgākā ir slimnīcu noslodze (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Paula Čurkste/LETA

Centralizēti lēmumi par klātienes mācību pārtraukšanu Covid-19 izplatības dēļ varētu vairs netikt pieņemti, jo tagad, kad ir vakcīnas pret Covid-19, situācija katrā skolā var būt krasi dažāda. To trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" norādīja premjers Krišjānis Kariņš.

Viņš pauda cerību, ka mācības šogad varētu notikt klātienē visu gadu, un lēmumi par pāreju uz attālinātām vai daļēji attālinātām mācībām varētu notikt decentralizēti, proti, to atkarībā no situācijas izlemtu katras skolas vadība sadarbībā ar pašvaldībām.

Premjers minēja piemēru, ka ir vairākas skolas, kur teju visi bērni ir vakcinējušies pret Covid-19, līdz ar to apstākļi šādās izglītības iestādēs ir krasi citādāki, nekā skolā, kur gandrīz neviens nav potējies.

"Manuprāt, šajos apstākļos, kad vakcīnas ir brīvi pieejamas, centralizēti lēmumus pieņemt nevajadzētu, jāskatās no skolas uz skolu," sacīja Kariņš.

Kariņš arī neslēpa, ka visa viņa ģimene, tostarp bērni ir potējušies pret Covid-19.

Runājot par ierobežojumiem Covid-19 izplatības dēļ, Kariņš norādīja – ceturtdien sasauktajā stratēģiskajā padomē iecerēts ar biznesa partneriem izrunāt, kā varētu strādāt tālāk pie augstākiem saslimstības rādītājiem, tomēr premjers nav drošs, ka būtu pareizi slēgt ekonomiku, kas veiksmīgi atkopjas pēc Covid-19 radītās krīzes, un liegt cilvēkiem strādāt, jo ir aizvien cilvēki, kuri vēl nav izlēmuši sevi pasargāt no Covid-19 komplikācijām, vakcinējoties pret vīrusu.

Premjers atgādināja statistiku – viens no pieciem jaunatklātajiem Covid-19 inficētajiem ir vakcinējies pret vīrusu, tomēr potētie neslimo smagi un nenoslogo slimnīcas.

Viņš arī minēja, ka cilvēki ir pieraduši lūkoties uz saslimušo skaitu, tomēr tagad, kad ir pieejamas vakcīnas, galvenais rādītājs ir slimnīcu noslodze un tas, vai ārstniecības iestādes ir spējīgas turpināt pilnvērtīgi strādāt.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu