Lietuvas tiesa noraida Kirkorova pārsūdzību par aizliegumu iebraukt Lietuvā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas estrādes zvaigzne Filips Kirkorovs
Krievijas estrādes zvaigzne Filips Kirkorovs Foto: SANDER KONING / POOL/EPA

Lietuvas galvenā administratīvā tiesa trešdien noraidījusi Krievijas estrādes dziedātāja Filipa Kirkorova pārsūdzību par viņam noteikto aizliegumu iebraukt Lietuvā, atstājot spēkā attiecīgu Viļņas administratīvās apgabaltiesas lēmumu.

"Pirmās instances tiesas lēmums atstāts negrozīts," ziņu aģentūrai BNS sacījusi tiesas pārstāve Neringa Lukoševičiene.

Šis galvenās administratīvās tiesas lēmums ir galīgs un nepārsūdzams.

Jau ziņots, ka Viļņas administratīvā apgabaltiesa 14.jūnijā noraidīja Kirkorova iepriekšējo pārsūdzību un atstāja spēkā šā gada 19.janvārī noteikto Lietuvas Migrācijas departamenta lēmumu, kas Kirkorovam liedz iebraukt valstī turpmākos piecus gadus.

Tiesa atzina, ka aizliegums "balstīts uz kompetentas iestādes - Ārlietu ministrijas - sniegto informāciju, ka konkrētais ārvalstnieks rada draudus valsts drošībai".

Ārlietu ministrija vēstulē Migrācijas departamentam iepriekš norādīja, ka Kirkorovs ir populārs Krievijas izpildītājmākslinieks un producents, kas ar savu aktīvo koncertdarbību un organizatorisko darbību ietekmē dažādus sabiedrības slāņus Krievijā un citās bijušās PSRS valstīs.

Turklāt viņa koncertdarbību ārzemēs oficiālas Krievijas amatpersonas atklāti raksturo kā Maskavas "maigās varas" instrumentu. Kirkorovs regulāri apmeklē Krievijas nelikumīgi anektēto Krimas pussalu un koncertē tur, tādējādi apzināti noliedzot Ukrainas teritoriālo nedalāmību un suverenitāti un netieši attaisnojot Kremļa agresīvās darbības.

Kirkorovs šo tiesas lēmumu pārsūdzēja, pieprasot to anulēt un pieņemt jaunu lēmumu, kas atceltu iebraukšanas aizliegumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu