VIDEO ⟩ Visvairāk titulētais skolēns Latvijā - Džonatans Miks Melgalvis (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Pirmo reizi studenta statusā mācību gads sācies talantīgajam Džonatanam Mikam Melgalvim. Viņš, vēl būdams Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas 12. klases skolēns, šogad plūcis laurus septiņās valsts olimpiādēs un vēl četrās starptautiska līmeņa olimpiādēs guvis godalgotās medaļas, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Džonatanam Mikam Melgalvim šogad vidusskolas posms noslēdzās ļoti ražīgi, no visiem valsts un pasaules līmeņa olimpiāžu laureātiem viņš izceļas ar plašo medaļu klāstu. Un par to arī trešdien, 1. septembrī, saņēma Rīgas domes atzinību un naudas balvu.

Melgalvis saņēmis septiņas medaļas valsts olimpiādēs un četrās starptautiskajās sacensībās. Ģeogrāfijā, ķīmijā, fizikā, filozofijā, vēsturē, angļu valodā un bioloģijā, lingvistikā.

Zelta medaļa – pasaules ģeogrāfijas olimpiādē, ķīmijas olimpiādē – sudrabs, un tieši ar šo nozari un zinātni viņš saista savu nākotni.

Lingvistika, dzeja ir brīvā laika aizraušanās.

"Tur ir saturs un tur ir forma. Uzrakstīt labu dzejoli – tur ir sava veida līdzība ar labu ķīmisko sintēzi. Tur ir jābūt idejai un jābūt tehnikai. Bet lasīt man patīk arī, protams, zinātnisko fantastiku," atzina jaunietis.

Visa liecība un sertifikāts gan neesot viena izcilība. Ir arī kāds mācību priekšmets, kas nav bijis pats iecienītākais. "Es nekad neesmu bijis īsti sportisks cilvēks."

Viena no retajām fiziskajām aktivitātēm ir došanās pārgājienos vasarā kopā ar domubiedriem no skolas. Daļa būs arī kursabiedri Latvijas Universitātē. Džonatanam Mikam Melgalvim ir arī kāds novēlējums visiem skolēniem, jauno mācību gadu sākot.

"Pats svarīgākais, ko es varu novēlēt, ir – atrast, pirmkārt, savas intereses. Otrkārt – savas intereses var atrast, atrodot savus cilvēkus," teica Melgalvis.

Jo brīžos, kad ir grūti noticēt saviem spēkiem vai sevi motivēt censties vairāk, to izdarīs draugi.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu