Rīgas "Dinamo" ar izbraukuma cīņu Jaroslavļā sāk 14. KHL sezonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" komanda
Rīgas "Dinamo" komanda Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" ceturtdien, 2. septembrī ar izbraukuma maču pret Jaroslavļas "Lokomotiv" sāks savu  14. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu.

Pagājušās sezonas KHL čempionāta vājākā komanda "Dinamo" 2021./22.gada sezonas pirmo spēli Jaroslavļā aizvadīs plkst.19 pēc Latvijas laika.

Šī būs pirmā no trim izbraukuma spēlēm. Divas dienas vēlāk paredzēta cīņa ar pagājušās sezonas finālisti Maskavas CSKA, kas jau piedzīvojusi zaudējumu sezonas atklāšanas mačā, bet pirmdien izbraukums noslēgsies ar spēli pret Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Pirmā mājas spēle 8.septembrī paredzēta pret Čeļabinskas "Traktor".

"Lokomotiv" aizvadītajā sezonā regulāro čempionātu noslēdza ceturtajā vietā un "play-off" noslēdza otrajā kārtā, konferences pusfinālā sērijā ar 3-4 piekāpjoties nākamajai finālistei CSKA.

Abas komandas KHL čempionātā līdz šim tikušās 33 reizes, no kurām desmit gadījumos uzvarējusi "Dinamo". Pagājušajā sezonā visos četros savstarpējos mačos uzvarēja "Lokomotiv" - 3:2 ("bullīšos"), 3:1, 4:1 un 5:1.

"Dinamo" pagājušajā sezonā bija vienīgā komanda, kas regulāro čempionātu noslēdza ar mazāk nekā desmit uzvarētām spēlēm. "Dinamieši" pamatlaikā uzvarēja vien piecos mačos, bet papildlaikā svinēti vēl četri panākumi.

Rīgas klubā no pagājušās sezonas trim rezultatīvākajiem spēlētājiem palicis vien pieredzes bagātais Lauris Dārziņš. Viņš 41 spēlē izcēlās ar 7+16, būdams trešais rezultatīvākais komandā. Līderis ar 39 rezultativitātes punktiem (16+23) bija tagad jau Maskavas apgabala "Vitjaz" spēlējošais Miks Indrašis, savukārt tuvākais sekotājs Mārtiņš Dzierkals izcēlās ar 10+14.

Tikmēr Jaroslavļas komandai vasarā ir izdevies noturēt savus līderus Pāvelu Krasovski (17+21), Denisu Aleksejevu (14+23) un Jegoru Korškovu (17+17).

Rīgas komanda starpsezonā aizvadīja četras oficiālās pārbaudes spēles - 13.augustā Piņķos pret Latvijas izlases kandidātu komandu (5:1), kā arī divas spēles Somijā pret Helsinku "Jokerit" 19. un 20.augustā (0:5 un 2:5). Savā pēdējā pārbaudes mačā "dinamieši" Daugavpilī ar 2:3 papildlaikā piekāpās Minskas "Dinamo".

Starpsezonā par "Dinamo" ģenerālmenedžeri tika iecelts Edgars Buncis, bet galvenā trenera pienākumi uzticēti bijušajam Krievijas hokejistam Sergejam Zubovam.

Buncim kopā ar treneru korpusu šajā vasarā "Dinamo" izdevies pulcēt vārtsargus Mateju Mahovski, Juhanu Matsonu un Ēriku Vītolu. Starp aizsargiem šosezon būs redzami Nerijus Ališausks, Frenks Korrado, Ņikita Mateiko, Miks Tumānovs, Patriks Ozols, kurš izpelnījās pilnvērtīgu līgumu, Ziemeļamerikā pieredzi iekrājušais Kārlis Čukste, pērn Čehijas ekstralīgā spēlējušais Oskars Cibuļskis un šī čempionāta uzvarētājs Ralfs Freibergs, Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējušais Brendons Gormlejs, pieredzes bagātais Kristaps Sotnieks, Rīss Skārlets, Kristaps Zīle, Ernests Ošenieks un Roberts Mamčics.

Uzbrukumā "Dinamo" arī šosezon spēlēs Daniels Bērziņš, Patriks Zabusovs, Nikolajs Jeļisejevs, Gints Meija, Aleksandrs Protapovičs no Krievijas, Gunārs Skvorcovs, Jānis Švanenbergs un Lauris Dārziņš. Klāt nākuši pagājušajā sezonā Vācijas čempionātā spēlējušie Filips Buncis un Mārtiņš Karsums, Edgars Kulda, čehu uzbrucēji Rudolfs Červenijs un Lukāšs Radils, kuram ir divu sezonu pieredzes NHL, kanādieši Emīls Puarjē un Hanters Šinkaruks, somi Peters Tīvola un Jere Karjalainens, kā arī Sebastians Venstrems no Zviedrijas.

Trešdien "Dinamo" paziņoja, ka sezonas pirmajā izbraukumā devusies 26 hokejistu sastāvā. Viņu pulkā nav uz fārmklubu "Zemgale"/LLU nosūtītie Tumānovs, Kulda, Švanenbergs un Zabusovs.

Savukārt savainojumu un veselības problēmu dēļ Rīgā palika aizsargi Mamčics, Ošenieks, Skārlets un Zīle, kā arī uzbrucējs Karjalainens.

"Dinamo" galvenais treneris nākamsezon būs krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistēs Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu