Ugunsgrēku Aizputē apzināti izraisījis kāds vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Iespaidīgs ugunsgrēks vakar, 31.augustā, plosījās kādā senā ēkā Aizputē un, pateicoties operatīvai glābēju rīcībai, pilsētas dzīvojamo masīvu izdevās nosargāt no liela posta, vēsta raidījums "Degpunktā".

Aizputē, Atmodas ielā, jau gadiem stāv pamests īpašums, taču tik un tā cilvēkiem bijis brīvi pieejams. To pierādīja arī 31. augusta notikumi. Ap desmitiem no rīta, graustā ielīdis kāds vīrietis un bēniņos pielaidis uguni. Kaimiņos dzīvojošie seniori pamatīgi pārbiedēti un bijuši jau gatavi mukt ar visu svarīgāko iedzīvi.

Situācija bija patiesi bīstama – varēja nodegt māja pēc mājas, saka iedzīvotāji. Apbūve ir ļoti blīva.

Vietējie saka paldies ugunsdzēsējiem par operatīvo rīcību, savukārt glābēji atzinīgus vārdus velta pašiem aizputniekiem.

Dzēšanas darbi prasīja vairākas stundas, taču lieli zaudējumi blakus mājām nav nodarīti. Pamestais īpašums, protams, cietis pamatīgi un kaimiņos dzīvojošajiem nav šaubu, ka dedzinātājs var atgriezties.

"Tur jau šitos gadus, cik mums nav lauzts vaļā, mēs tik aizsitām ar dēlīšiem, kas tad tas ir. Esam vērsušies, kur vien var, viņi tikai saka, ka tas ir privātīpašums un viņi tur nekā nevar darīt," lēš Atmodas ielā dzīvojošā Inta.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu